Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

26 Milyar Dolarlık Varlık Yöneticisi Ruffer, Bitcoin (BTC) Aldı

GÜNCELLEME: Ruffer, Bitcoin’e Ruffer Investment Company portföyünün %2.5’unu değil, şirketin tüm portföyünün %2.7’sini ayırdı. Edinilen yeni bilgilere göre şirket 15 milyon dolarlık değil 740 milyon dolarlık Bitcoin satın aldı.

Dünyanın en büyük yatırım şirketlerinden birine bağlı olan Ruffer, yüz milyonlarca dolar değerinde Bitcoin (BTC) satın aldı. Yönetimi altında 26 milyar dolardan fazla varlık bulunduran şirket rezervinin %2.5’ini Bitcoin’e ayırıp 740 milyon dolarlık BTC aldı.

MicroStrategy, MassMutual gibi kurumsal firmaların ardından bir dev isim daha kripto para piyasasına giriş yaptı. Yatırım dünyasının dev ismi Ruffer, yaptığı Bitcoin yatırımını “savunma amaçlı bir hamle” olarak tanımladı.

Bitcoin’e bir kurumsal destek daha 

Ruffer Investment Company 15 Aralık günü hissedarlarına gönderdiği bir notta Bitcoin’e yatırım yapıldığını açıkladı. Şirket, yönetimi altındaki 26 milyar dolarlık portföyün %2.7’si ile (740 milyon dolar) bitcoin satın aldı. Şirket bunu yaparken sahip olduğu altın rezervinde küçültmeye gitti. Hissedarlara gönderilen notta şu ifadeye yer verildi:

“Bu (yatırım) öncelikle savunma amaçlı bir hamle olarak, kasım ayında şirketin altın yatırımını azaltmasından sonra yapıldı.”

Devalüasyona karşı bir “savunma”

Bitcoin’in dünyanın önde gelen itibari para birimlerinin devalüasyonuna karşı “küçük ancak etkili” bir sigorta hamlesi olarak görüldüğünün belirtildiği raporda, bunun altın yatırımına kıyasla da avantajlara sahip olduğu ima ediliyor. JPMorgan analistleri de altının Bitcoin yüzünden çok acı çekeceğini vurgulamıştı. Altın yatırımcıları ise özellikle son aylarda BTC’ye geçiş yapmaya başladı.

Ruffer ilgili raporu lider kripto para biriminin finansal ve piyasa ile ilgili bazı risklere karşı da güvence olacağını belirterek noktalıyor.

Bitcoin yatırımı ne anlama geliyor?

Ekonomist Alex Krüger Bitcoin yatırımının ne anlama geldiğini yorumladı. Krüger, kurumsal yatırımcıların kısa vadede satmak için BTC almadıklarına dikkat çekti. Ünlü isme göre aslında bu alımlar uzun süredir beklenen kurumsal paranın geldiğine işaret ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!