Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kurumsal Yatırımcının Bitcoin (BTC) İlgisi Yeni Başlamış Olabilir

Lider kripto para birimi Bitcoin’in (BTC) özellikle 2020 yılında kurumsal yatırımcının ilgisini çektiği bilinen bir gerçek. MicroStrategy ve Square gibi kurumlardan sonra şimdi de dev sigorta şirketi MassMutual 100 milyon dolarlık BTC aldığını duyurdu. Peki kurumsal yatırımcının ilgisi sanıldığı gibi yeni mi başlıyor yoksa sona yaklaştı mı? 

Grayscale, MassMutual ve MicroStrategy, Bitcoin için fitili ateşledi

Aslında en büyük kripto para fonlarından Grayscale’in son zamanlarda binlerce BTC almasına bakılırsa kurumsal ilgi devamlı olarak daha fazla artıyor. Ancak bazı yatırımcılar MassMutual gibi şirketlerin alımlarını çok önceden yapmış ve duyuruyu yeni yayınlamış olmaları ihtimaline de dikkat çekmekte. JP Morgan analistlerinden Nikolaos Panigirtzoglou ise bu iddianın tam aksine Bitcoin’in kurumsal yatırımcının ilgisini yeni çekmeye başladığını düşünüyor.

Bloomberg tarafından yayınlanan gönderide, Panigirtzoglou’nun ifadelerine yer verildi. Ünlü analist bu iddiasında Blu Family Office kurucusu Christian Armbruester’ın ifadelerine de yer veriyor. Bundan birkaç yıl önce portföy çeşitlendirmesi yapmak için BTC yatırımını tercih eden aile ofisi, şimdilerde ise yatırımını katlamanın keyfini yaşıyor.

Yaklaşık 670 milyon dolarlık bir fonu yöneten Armbruester, şimdi kripto para sektörü gibi “çok heyecan verici bir alanda” alım satım fırsatlarını kovalamaya daha fazla önem verdiklerini belirtti. Aslında Armbruester kurumsal yatırımcıların çoğunluğunu temsil eder konumda. Panigirtzoglou da Armbruester gibi düşünen kurumsal yatırımcıların sayısının artmaya başladığını belirtti.

Altın out, Bitcoin in 

JP Morgan stratejistine göre Bitcoin’in kurumsal kabulü bitmekten çok yeni başlıyor. Raporda Bitcoin yatırımının şu an aile ofislerinin toplam yatırım portföylerinin sadece %0,18’ine tekabül ettiği belirtiliyor. Buna karşın altın ETF’sindeki yatırım oranı ise %3,3 seviyelerinde. Analist, durumun değişip altın yatırımcılarının Bitcoin’e geçiş yapmaları halinde milyarlarca dolarlık bir değer transferi olabileceğini vurguladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!