Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Samson Mow’dan Bitcoin Yorumu: 500 Bin Dolar Az Kalır

Bitcoin hakkındaki bir yorumu ile gündeme gelen Blockstream CSO’su Samson Mow, “BTC başına 500 bin dolar az kalır” dedi. Fiyat hedefini oldukça yüksek tutan Mow, küresel borçları Bitcoin piyasa değeri ile karşılaştırdı.

Bitcoin teknoloji firması Blockstream CSO’su, yaptığı Bitcoin yorumu ile küresel borçları gündeme taşıdı. Samson Mow, globaldeki toplam borcun 277 trilyon dolar olduğunu, ardından Bitcoin piyasa değerinin ise 340 milyar dolar seviyesinde olduğunu söyledi. Bir karşılaştırma yapan Mow, şunları dile getirdi:

“Küresel borç: 277 trilyon dolar
Bitcoin piyasa değeri: 340 milyar dolar
Bitcoin piyasa değerinin küresel borç üzerinden yüzdesi: %0.12
BTC başına küresel borç: 13.1 milyon dolar

Bitcoin başına 500 bin doların gerçekten düşük bir hedef olduğuna eminim.”

Samson Mow, bu değerlendirmeyi yaparken bir gün önce paylaşmış olduğu bir gönderisine atıfta bulundu. Mow, “Küresel borç, pandemi harcamalarında görülen artışla birlikte yıl sonunda 277 trilyon dolarlık bir rekor kıracak” başlıklı bir habere istinaden “BTC piyasa değeri, küresel borç hesaplamasında yapılan bir yuvarlama hatası kadar küçük. BTC başına 100 bin dolar demek bile oldukça düşük bir hedef olarak kalır.demişti.

Bitcoin güncel piyasa verileri

CoinMarketCap verilerine göre, Bitcoin’in güncel piyasa değeri 333 milyar doların üzerinde. Son 24 saat içinde 27 milyar dolarlık bir işlem hacmi gören BTC, gün içerisinde 17.600 – 18.400 dolar arasında fiyatlandı. Piyasa değeriyle birinciliği elden bırakmayan Bitcoin, şu anda 18 bin dolar seviyesinde işlem görüyor.

bitcoin-yorumu
Bitcoin’in son 24 saat içerisindeki fiyat ve piyasa değeri değişim grafiği. CoinMarketCap
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!