Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Borsalar Bir Haftada 700 Milyon Dolarlık Bitcoin Kaybetti

Bu hafta kripto para borsalarında tutulan Bitcoin miktarında yüz milyonlarca dolarlık bir düşüş gözlemlendi. Borsaların Bitcoin rezervi küçülürken sektörün önde gelen bazı isimleri bunu bullish bir gelişme olarak yorumladı.

Glassnode tarafından paylaşılan veriler, borsalarda tutulan bitcoin miktarında on binlerce btc’lik bir düşüş olduğunu gösterdi. Borsalar bundan birkaç gün öncesine kadar 2 milyon 400 binden fazla bitcoin’e ev sahipliği yaparken bu sayı 10 Aralık’ta 2 milyon 350 binin altına kadar indi.

Bir haftada 700 milyon dolar çıktı

CoinGecko verilerine göre bitcoin fiyatı hafta bazında %7’den fazla düştü. Kripto para borsaları aynı süreç içerisinde 700 milyon dolar değerinde btc kaybetti. CryptoQuant verilerine göre borsalardan sadece bir gün içerisinde 40 bin civarında bitcoin çıktı.

2018 yılındaki düşüşün ardından borsalara gönderilen bitcoin miktarında artış yaşanmaya başladı. Birkaç ay boyunca artan bu sayı, Şubat 2020’de 3 milyona kadar yükseldi.

Borsaların bitcoin rezervi şubat ayından bu yana %20’den fazla küçüldü. Şubat 2020’de 3 milyon bitcoin’e ev sahipliği yapan borsalar günümüzde 2.3 milyon bitcoin tutuyor. En son Ocak 2018’de bu kadar düşük bir sayı kaydedildi.

glassnode-bitcoin-btc-borsa
Borsalardaki bitcoin rezervi, Ocak 2013’ten günümüze

Uzmanlar bu durumunu nasıl yorumladı?

CoinCorner adlı kripto para borsasının CEO’su Danny Scott, borsa rezervlerindeki küçülmeyi olumlu şekilde yorumladı. “Gözlerimizin önünde bir likidite krizi yaşanıyor.” diyen Scott, insanların HODL moduna geçiş yapmaya başladığını açıkladı.

Glassnode CTO’su Rafael Schultze-Kraft da bu gelişmeyi olumlu yönde yorumlayan isimlerden. Geçen hafta Decrypt’e konuşan Schultze-Kraft, Scott’a benzer bir şekilde bunun bir arz krizi yaratabileceğini ve insanların artık uzun vadeli yatırım yapmaya başlamış olabileceğini söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!