Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Grayscale Bir Günde 1007 Adet Bitcoin Aldı

Bitcoin alma yarışında Microstrategy ile birlikte sıklıkla gündeme gelen Grayscale, sahip olduğu Bitcoin fonu (GBTC) rezervinde görülen BTC artışıyla dikkatleri üzerine çekti. Bir gün içerisinde Grayscale Bitcoin fonuna eklenen Bitcoin sayısı “1007” oldu.

Dayanak varlığı Bitcoin olan Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) fon rezervine 10 Aralık tarihinde yaklaşık 1007 adet Bitcoin eklendi. Bu rakamın, gün içerisinde Bitcoin madencilerinin çıkardığı BTC’lerin tam 1.12 katına eşdeğer olduğunu aktaran GBTC Bitcoin Tracker adlı Twitter hesabı, şirketin aldığı BTC’lerin değişim grafiğini paylaştı.

bitcoin-grayscale
Grayscale GBTC’deki Bitcoin değişim grafiği.

Grafiğe baktığımızda, Grayscale’in 7189 adet ile en fazla Bitcoin aldığı tarihin 3 Aralık olduğunu görüyoruz. Hafta içerisinde ise GBTC’ye 6434 adet BTC eklendiğini ifade eden GBTC Bitcoin Tracker, bu sayının aynı zaman aralığı içerisinde çıkarılan toplam Bitcoin miktarının 1.79 katı olduğunu dile getirdi. Bu durumu bir analojiyle açıklayan kullanıcı, Barry Silbert’ın aya çıkan ilk kişi olan Neil Armstrong’un izinden güçlü bir şekilde gidiyor olduğunu söyledi.

Grayscale’in gün içerisinde almış olduğu Bitcoin, güncel BTC fiyatı ile hesaplandığında (1 BTC = 17.880 dolar) 18 milyon dolar ediyor. Bu da Türk Lirası ile 142 milyon TL’ye eşit.

Bitcoin fonu işlem hacminde ilk sırada

Tezgah üstü (OTC) piyasalarda işlem gören Grayscale Bitcoin fonu (GBTC), son verilere göre işlem hacmi olarak birinci sırada yer alıyor. 253 milyon dolarlık işlem hacmine sahip olan fonun %6.98’lik bir yükseliş gösterdiği görülüyor.

bitcoin-grayscale
GBTC’nin OTC piyasalardaki sıralaması. Kaynak

Dijital varlık şirketi Grayscale CEO’su Barry Silbert, 8 Aralık tarihinde paylaştığı bir Twitter gönderisinde “Ethereum’un Microstrategy’si kim olacak?” diye sormuş ve binlerce yorum ve beğeni almıştı. Ardından da Grayscale’in Ethereum aldığı haberi gündeme bomba gibi düşmüş ve Grayscale, 130 milyon dolarlık Ethereum aldığını duyurmuştu. Grayscale Ethereum fonunun ise 30 milyon dolarlık işlem hacmiyle GBTC’nin gerisinde kaldığı görülüyor.

bitcoin-grayscale

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!