Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Grayscale ve MicroStrategy Bitcoin Alma Yarışına Girdi

Bitcoin fiyatında yaşanan düşüş ile büyük yatırımcılar Bitcoin alma yarışına girdi. Digital Currency Group kurucusu Barry Silbert Grayscale ve MicroStrategy arasındaki Bitcoin yarışının başladığını duyuran bir tweet ile dikkatleri lider coin BTC üzerine çekti.

Digital Currency Group ve Grayscale CEO’su Barry Silbert Bitcoin fiyatı gerileme gösterirken attığı tweet ile büyük yatırımcıların “düşükten al” taktiği izlediğini öne sürdü. BTC son 24 saatte gösterdiği %6’nın üzerinde düşüş ile 18 bin – 17 bin 900 dolar bandına geriledi. Yaşanan düşüş bazı Bitcoin yatırımcılarını telaşlandırsa da çoğu isim “düşükten alıyorsunuz değil mi?” soruları ile bunun bir alım fırsatı olarak görülmesi gerektiğiniz vurguladı.

Bunu alım fırsatı olarak görenler arasında yalnızca perakende yatırımcılar ya da traderlar yoktu. Önde gelen Bitcoin fonu Grayscale ve ilk kurumsal BTC yatırımını yapan MicroStrategy de BTC fiyatı 18 bin dolara gerilemişken kendi toplayabildikleri kadar Bitcoin alma telaşına girdiler.

“Oyun başlasın!”

Grayscale, Genesis ve CoinDesk gibi önemli kripto para kuruluşlarının üst şirketi olan Digital Currency Group kurucusu ve CEO’su Barry Silbert, Twitter hesabından paylaştığı gönderi ile Bitcoin fiyatı gerilese de lider coine olan inancını bir kez daha gösterdi. Silbert tweetinde “Görünüşe göre MicroStrategy ve Grayscale arasında bir tür Bitcoin alma yarışı var” dedi ve oyun başlasın mesajı verdi. Silbert bu gönderi ile büyük yatırımcıların şu anki düşüşü bir satın alma fırsatı olarak gördüğünü doğruladı.

Tweete cevap verenler arasında beklenmedik bir isim de vardı. Bitcoin karşıtı söylemleri ile adından sıkça söz ettiren Schiff Gold kurucusu ve yöneticisi Peter Schiff Silbert’ın Bitcoin alma yarışı tweetine yorumunu bıraktı. Altın destekçisi Schiff “Evet, en çok Bitcoin’i alan kaybeder” tweetini attı.

Grayscale ve MicroStrategy için daha çok Bitcoin

Önde gelen kripto para ve Bitcoin fonu Grayscale kullanıcıları için sunduğu birçok yatırım ürünü ile 8 Aralık itibarıyla yönetimi altındaki varlıkların değerini 12.6 milyar dolara çıkarttı. Firmanın BTC yatırım ürünü Grayscale Bitcoin Trust’ta ise 10.4 milyar dolar değerinde Bitcoin bulunuyor. Kripto para fonu Grayscale kullanıcılarına Ethereum, Litecoin gibi birçok farklı kripto para için de yatırım ürünü sunuyor.

Kurumsal bazda ilk BTC yatırımını yapan MicroStrategy ise yalnız ilk olmak ile kalmayıp en önemli kurumsal yatırımcılardan biri haline geldi. Şirket bu yıl ağustos ve eylül aylarında 425 milyon dolar ödeyerek 38 bin 250 Bitcoin satın aldı. MicroStrategy CEO’su Michael Saylor tarafından birkaç gün önce yapılan açıklamaya göre şirket 50 milyon dolarlık daha BTC yatırımı gerçekleştirdi. Şirket ortalama 19 bin 400 dolardan 2 bin 574 Bitcoin daha alarak toplam BTC rezervini 40 binin üzerine çıkardı. 40 bin BTC’nin toplam değeri bugün 720 milyon doları aşıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!