Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

MicroStrategy 50 Milyon Dolarlık Daha Bitcoin Alımı Yaptı

Amerikalı şirket MicroStrategy 19.400 dolar fiyatından 50 milyon dolarlık daha Bitcoin (BTC) alımı gerçekleştirdi. Şirketin yaptığı bu son alım ile birlikte elinde bulundurduğu toplam Bitcoin sayısı 40,824’e yükselmiş oldu.

Amerikalı şirket MicroStrategy yıl boyunca yaptığı Bitcoin yatırımları ile sürekli gündeme geldi. 2020 yılı kurumsal yatırımcıların Bitcoin’e akın ettiği bir yıl olarak nitelendirilirken bunun başında gelen şirketlerden biri de MicroStrategy’di. Şirket kripto para rezervini büyütme kararı aldı ve bu yıl tüm zamanların en yüksek fiyatına ulaşarak yeni bir rekora imza atan Bitcoin’e bir kez daha yatırım yaptı.

Yaşanan bu gelişme ve detaylar şirketin CEO’su tarafından açıklandı. CEO yaptığı açıklamada ortalama 19 bin 400 dolar fiyat ile 2 bin 574 Bitcoin (50 milyon dolar) aldığını belirtti. MicroStrategy CEO’su Michael Saylor Twitter hesabından bu işlemi onaylayıp şirketin rezervinde 40 bin 824 adet Bitcoin olduğu bilgisini doğruladı.

MicroStrategy yaptığı bitcoin alımlarından 100 milyon dolar kar etti

Şirket Bitcoin’e yaptığı yatırım ile son birkaç ayda 100 milyon dolar elde etti. Bu elde edilen kar şirketin son 3 yılda ettiği kardan daha fazla bir miktara denk geliyor. Şirketin CEO’su yaptığı açıklamada BTC satın almanın altın veya nakit tutmaktan daha karlı olduğunu belirtmişti.

MicroStrategy CEO’su Michael Saylor’ın kişisel portföyünde de BTC tuttuğu biliniyor. Milyarder yatırımcı 28 Ekim tarihinde paylaştığı bir tweette ortalama 9 bin 882 dolardan toplamda 17 bin 732 adet BTC satın aldığını söyledi. Saylor ayrıca bunu şirket Bitcoin’e yatırım yapmadan önce yaptığını vurguladı.

425 milyon dolarlık alıma Coinbase aracılık etmişti

MicroStrategy’nin yüz milyonlarca dolara denk gelen bu Bitcoin işlemlerini hangi platform üstünden yaptığı merak ediliyordu. Kripto para borsası Coinbase bu hafta yaptığı açıklama ile şirketin ilk işlemlerine aracılık ettiğini duyurdu. Bu açıklamaya göre MicroStrategy 425 milyon dolarlık Bitcoin alımını Coinbase aracılığıyla yaptı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!