Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Analistler, Bitcoin’in (BTC) Fiyat Belirsizliğini Nasıl Yorumluyor?

Bitcoin (BTC), gün içerisinde 19.400 dolar seviyesinde yatay seyrettikten sonra bir anda sert bir düşüşe geçti. Öğle saatlerinde 19.000 doların altına gerileyen BTC, basın saati itibarıyla ise yeniden 19.000 dolar bandına yükseldi. Peki yaşanan bu belirsizlik nasıl son bulacak ve uzmanlar bu konuda ne düşünüyor?

Bitcoin’in yönü belli mi? 

Kripto para sektörünün tanınan isimlerinden Crypto Kemal, aslında piyasanın yatay seyrettiğini belirtti ve bunun altcoinler için etkilerini açıkladı. Bitcoin’in piyasa hakimiyeti odaklı bir grafik paylaşan analist, bunda sert bir düşüş görülmedikçe altcoinlerin beklenen yükselişinin gerçekleşmeyebileceğini ima etti.

Basın saati itibarıyla BTC’nin piyasa hakimiyeti 63,62 seviyelerinde geziniyor ve Crypto Kemal’in çizdiği grafikte bunun 61’e kadar inmesi gerektiği görülmekte. Bu da aslında ya BTC’nin düşmesi ve altcoinlerin sabit kalması, ya da BTC yatay seyrederken altcoinlerin yükselmesi gerektiğini gösteriyor.

Rager, Bitcoin için kritik günü açıkladı

Tecrübeli analist Josh Rager da Crypto Kemal’in yatay seyir ifadesine benzer bir açıklamada bulundu. Rager’a göre BTC/USD paritesi 19.000 dolar yakınlarında sıkıştırıldıkça yatay seyir devam edebilir. Analist yarının “yavaş bir gün” olacağını düşünüyor. Ancak Rager’a göre Pazar günü yatırımcıları volatil dakikalar bekliyor olabilir.

Rager, 19.700 dolar üzerinde haftalık bir kırılma veya 18.500 doların altında kapanışın söz konusu volatiliteden sonra görülebileceğini belirtti.

Paradotor’un BTC hedefi de aynı 

Paradotor de Josh Rager’ın 18.500 dolar hedefini tamamlayan bir başka açıklamada bulundu. Mert Adaş, BTC fiyatı yeniden 18.650 doların altına gerilerse, 14.200 dolara düşüş ihtimalinin ortaya çıkabileceğini belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!