Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dev Bitcoin Anketi: 100 Bin Dolar Olur mu?

Bitcoin için stok akış (stock-to-flow) modelini ortaya atan PlanB takipçilerinin modele olan inancını sorgulamak için dün bir Bitcoin anketi başlattı. PlanB, BTC fiyatının Aralık 2021’den ne kadar olabileceğini sorduğunda, çoğunluk Bitcoin’in 100 bin dolara ulaşacağını söyledi. 

Bitcoin fiyatı için stok akış (S2F) modelini yaratan PlanB, Twitter hesabından bir anket başlattı. Analist PlanB, takipçilerine Bitcoin fiyatının Aralık 2021’den önce kaç dolara varacağını düşündüklerini sordu. PlanB BTC fiyat tahminleri için şıkları; S2FX modeline uygun olarak 288 bin dolar, S2Fv2 modeline uygun olarak 100 bin dolar, S2Fv1 modeline uygun olarak 55 bin dolar ve 55 bin dolar altı olarak verdi.

PlanB’nin yaklaşık 165 bin takipçiye sahip olduğu Twitter hesabından yaptığı ankete 1 gün içerisinde 24 bin 141 kişi katıldı. 4 şık için de sonuçlar birbirine oldukça yakın olsa da, bir şık diğerlerinden daha fazla oy alarak öne çıktı.

İşte Sonuçlar: “Bitcoin 2021 Aralık’ta 100 bin doları bulur”

PlanB tarafından başlatılan Bitcoin anketi için yaklaşık 25 bin oy kullanıldıktan sonra sonuçlar netleşti. Oy kullananların %33.3’ü BTC fiyatının 2022’ye kadar S2Fv2 modeline uygun olarak 100 bin dolar olacağına inanıyor. Bu tahmini hemen arkasında %29.6’lık bir oran ile BTC fiyatı 288 bin dolar olur diyenler takip ediyor.

100 bin ve 288 bin dolarlık tahminlerin oranı oldukça yakın olsa da, %20’e yakın oranlarda daha mütevazi tahminler de yer alıyor. BTC’nin 55 bin dolar altında kalacağına inanlar %19.9’luk oran ile 3. sırada yer alıyorlar. S2Fv1 modeline uygun olarak Bitcoin fiyatının 55 bin dolar olabileceği tahmini ise oylamada en düşük oyu alan seçenek oldu.

Tahminlerin tutması için kaç kat artış lazım?

Bitcoin fiyatı şu an 19 bin dolar sularında iken, 1 yıl içinde 100 bin dolara çıkması için 5 kattan fazla artış göstermesi gerekiyor. Tahmini fiyat 288 bin dolar ele alındığında ise, BTC’nin şu anki fiyatından yaklaşık 15 katlık bir yükseliş göstermesi söz konusu oluyor.

PlanB’nin S2F modeline göre, şu ana kadarki Bitcoin hareketleri konusunda plana uymayan herhangi bir sapma yaşanmadı. Hala tartışmalı bir model olarak anılan stok akış modeli, çoğu uzman tarafından eleştiriliyor. PlanB ise bu eleştirilere genellikle “Belki haklısınız ama model şu ana kadar henüz yanılmadı, değil mi?” diyerek yanıt veriyor. Sizce gerçekten de 2022 yılına kadar Bitcoin fiyatının, 5 kat ve hatta 15 kat artarak modelin hedeflerine uygun bir değeri işaret etmesi mümkün olabilir mi?

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!