Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Altcoin Boğaları Bitcoin’den Sinyal Bekliyor

Bitcoin fiyatının 19 bin dolara yükselmesiyle altcoin piyasasında da bazı hareketlenmeler görüldü. Piyasa sıralamasında yukarılarda yer alan Ethereum, XRP, Tether, Litecoin, Chainlink gibi birçok kripto paranın grafiği son bir hafta içinde yeşile döndü. Bu durum da yatırımcıların aklına “altcoin mevsimi geliyor mu?” sorusunu getirdi. Uzmanların yorumları farklı farklı olsa da altcoin boğalarının bir işaret beklediği su götürmeyen bir gerçek.

Bitcoin, bu hafta 19 bin 800 doların üzerine çıkarak önemli bir kazanım elde etti. CoinGecko verilerine göre, son bir hafta içerisinde 17 – 19 bin dolar arasında fiyatlanmalar gören BTC, şu anda 19 bin 360 dolar seviyesinden işlem görüyor. Bazı uzmanlar, aralık ayında Bitcoin’de düzeltme görülebileceğini öne sürerken bazıları 30 bin dolara kadar çıkabileceğini iddia etmişti. Fiyat hareketliliği şimdilik hafif yükseliş eğiliminde olan Bitcoin için belirsizlik olduğunu düşünenler de var.

Bitcoin’in gidişatı şimdilik belirsiz

CryptoHobbit isimli kripto para analisti, Bitcoin Price Action (Fiyat Hareketliliği) grafiğini göstererek “Grafiği okumak pek kolay değil, çünkü 19.500 ya da 18.800 dolar seviyesinde bir kırılma bekliyorum.” dedi. Kırılma konusunda belirsizliklere dikkat çeken analist, Bitcoin için beklemede olduğunu ifade etti.

altcoinAltcoin boğaları gelecek mi?

Popüler kripto para analistlerinden Altcoin Sherpa, altcoin mevsiminin tam anlamıyla gelebilmesi için Bitcoin’deki bu bekleyişin ve belirsizliklerin tamamen kaybolması gerektiğini söyledi ve şunları aktardı:

“Bitcoin’deki belirsizlikler gidene kadar tam anlamıyla bir “altseason” göremeyeceğiz. Bu olmadan önce BTC’nin ciddi anlamda yüksek bir pump ya da dump görmesi gerekiyor. Hadi Bitcoin, hamleni yap da büyük altcoin pump’ı gelsin!”

CryptoQuant CEO’su Ki Young Ju, büyük Bitcoin balinalarının satış yapma hazırlığında olabileceğine dair bir analiz paylaşmıştı. Ki Young, birkaç gün içinde dump gelebileceğini, bu nedenle bearish olduğunu söylemişti. Analist Alan Masters da aralık ayının ilk iki haftasında Bitcoin’de düzeltme bekleyenler arasında. Eğer uzmanların tahminleri doğru çıkar ve Bitcoin’deki belirsizlikler ortadan kalkarsa, Altcoin Sherpa’nın beklediği gibi altseason gelebilir ve boğalarının şahlandığına şahit olunabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!