Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Grayscale Bir Günde 130 Bin Ethereum Satın Aldı

Kripto para fonu Grayscale Investments yalnızca bir gün içinde 130 bin Ethereum (ETH) satın aldı. Ethereum fiyatı dün ortalama 560 dolar olarak baz alınırsa Grayscale tarafından 24 saatte satın alınan Ether’lerin toplam değeri yaklaşık 73 milyon doları buluyor. 

Digital Currency Group’tan Grayscale Investments, dün yüklü miktarda Ethereum (ETH) satın alımı yaptı. Şirket yalnızca 24 saat içinde 130 bin Ether satın aldı. Ethereum fiyatı 9 Aralık günü en düşük 554 dolar ve en yüksek 577 doları görmüşken, Grayscale Investments‘ın satın aldığı 130 bin Ether’in toplam değeri yaklaşık 73 milyon doları buldu. Ethereum fiyatı son 24 saatte %2’den fazla artış gösterdi ve şu anda 560 doların hemen üzerinde seyrediyor.

Kripto para fonu Grayscale Investments 8 Aralık tarihinde elinde 2.81 milyon Ethereum tutarken, dün itibarıyla yaptığı 130 binlik yeni ekleme ile yönetimi altında 2.94 milyon ETH bulunduruyor. Grayscale Investments’ın Twitter hesabından yaptığı açıklamaya göre 9 Aralık itibarıyla ETH yatırım ürünü Grayscale Ethereum Trust yönetimi altında 1.6 milyar dolarlık Ether bulunuyor.

Grayscale-ethereum
Grayscale Investments yönetimi altındaki Ethereum miktarını ve ETH fiyatını gösteren grafik. Kaynak

Grayscale yönetimi altında toplam 12 milyar doları aşkın kripto para var

Kripto para yatırım yönetimi şirketi Grayscale Investments dün açıkladığı verilere göre yönetimi altında 12.1 milyar dolar değerinde kripto para tutuyor. Şirketin en çok rağbet gören ürünü Grayscale Bitcoin Trust’ta 550 bini aşkın Bitcoin bulunurken, bu BTC’lerin toplam değeri 10 milyar doları geçiyor. Şirket, Bitcoin ürününden sonra en çok değeri Ethereum Trust ürününde tutuyor. Şirket Litecoin, Zcash, Ethereum Classic ve Bitcoin Cash gibi birçok diğer kripto para için de fon yönetim ürünü sunuyor.

Son günlerde Bitcoin ve kripto para piyasasında yaşanan düşüşten sonra, Grayscale Investments CEO’su Barry Silbert; kendi şirketinin ve kurumsal BTC yatırımcısı MicroStartegy’nin Bitcoin alma yarışına girdiğini söyledi. Grayscale Investments bir günde yaptığı yaklaşık bin 300 Bitcoin alımı ile bu stratejisini doğruladı. Bybit verilerine göre dün şirketin yönetimi altında 551 bin BTC varken, bugünkü verilere göre bu rakam 552 bini buluyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!