Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Raoul Pal Neden Bir Bitcoin Boğası Olduğunu Açıkladı

Real Vision CEO’su Raoul Pal, fiat paralardaki değer kaybı karşısında Bitcoin’in çok iyi performans göstermiş olduğunu söyleyerek BTC için “irresponsiblylong” olduğunu açıkladı. Artık bir Bitcoin boğası olduğunu ima eden Pal, merkez bankalarının bilançolarını gözden geçirerek Bitcoin ile karşılaştırma yaptı.

Raoul Pal, Bitcoin boğası olduğunu açıklarken G4 merkez bankalarının sağlamış olduğu verileri kullandı. Bu bankalar arasında; Fed, Avrupa, Japonya ve İngiltere merkez bankaları bulunuyor. Pal, açıklamasına başlarken öncelikle varlık fiyatlarının yükselmesinin arkasındaki temel unsurun fiat paralara uygulanan devalüasyon (bir fiat paranın diğer ülke para birimleri karşısında değerinin düşürülmesi) olduğu hipotezine değindi. Pal, ardından değer deposunun ne anlama geldiğini görmek için G4 bilançosunda geçen varlıkları incelemeye başladı.

bitcoin-boğasıHer şey 2009’da başladı

İşte G4 bilançosu: her şey 2009 yılında başladı.” diyerek merkez banka verilerini paylaşmaya koyulan pal, ilk önce emtiaları gösterdi. Emtiaların satın alma güçlerini koruyamadıklarını dile getiren CEO, tahvillerin de aynı şekilde gücünü koruyamamış olduğunu söyledi.

bitcoin-boğasıAltın iyi bir iş çıkaramadı

Raoul Pal, altının fiat paralarda görülen devalüasyonu telafi edemediğini söyledi. Bilançoya görei altının yarı yarıya azalmış olduğunu gösterdi.

btcAltının ardından ABD hisse senetlerine de değinen Raoul Pal, hisselerin genel olarak değerini korumuş olduklarını ve 2009 yılından bu yana parasal anlamda büyümeyi desteklediklerini belirtti. Sonrasında küresel hisse senetleri hakkında da yorum yapan Pal, dolar karşısında küresel hisselerin performanslarının düşük seviyede kaldığını açıkladı.

En iyi performans gösteren Bitcoin oldu

Real Vision CEO’su, bilanço incelemesinin ardından en iyi performans gösteren varlığın Bitcoin olduğunu söyledi ve şu kilit açıklamayı yaptı:

“Bir varlık olarak yalnızca Bitcoin fiat para sistemine dahil olan varlıklar karşısında “muazzam” bir performans göstermeyi başardı. Çünkü Bitcoin hem bir değer deposu olma özelliğine hem de borsalarda alım opsiyonu (call option) şeklinde işlem görebilme avantajına sahip. #irresponsiblylong”

bitcoin-boğası

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!