Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tinder’daki Erkekleri Kripto Para ile Dolandırıyorlar

Belçikalı regülatörler Tinder ve Facebook kullanıcılarını hedefleyen kripto para dolandırıcılarına karşı uyarıda bulundular. Tinder ve Facebook’ta genellikle erkeklere uygulanan bu teknikler “duygusal dolandırıcılık” olarak adlandırıldı.

Belçika’nın düzenleyici kurumu Finansal Hizmetler ve Piyasalar Otoritesi (FSMA) Tinder ve Facebook gibi platformlarda uygulanan yeni dolandırıcılık taktiklerine karşı kullanıcıları uyardı. FSMA’nın “duygusal dolandırıcılık” adını verdiği yönteme göre, Tinder uygulamasını kullanan erkek kullanıcılar, yatırımlarında olağanüstü getiri vaatleriyle kandırılarak hedef alınıyor.

Her şey “Super Like” ile başlıyor

Belçikalı regülatör tarafından 3 Aralık’ta yayınlanan bir kamu uyarısına göre, siber suçlular çekici kadınların resimlerini içeren sahte profiller ile uygulamadaki erkekleri hedefliyor. Açıklamaya göre, genellikle Asya kökenli kadınların fotoğraflarını kullanan dolandırıcılar, faaliyetlerine hedeflerindeki kişinin profiline “Super Like” bırakarak başlıyorlar.

Karşılarındaki kişinin güvenini kısa sürede kazandıktan sonra dolandırıcılar mağdurları sohbeti Whatsapp’a taşımaya ikna ediyorlar. İletişime Whatsapp üzerinden devam ederken dolandırıcılar erkeklere “benim para ve finansal gelecek için endişelenmene gerek yok” diyerek ne kadar zengin olduklarından konuyu açıyorlar.

tinder-kripto-para

Kurban konumundaki erkekler ise konuştukları kişinin bu parayı nasıl kazandığını merak ederken, dolandırıcı da ona sözde sırrını açıklıyor. Siber suçlular, onun da yeni ICO‘lara yatırım yaparak zengin olabileceğini söylüyorlar. Kurban ikna olduğunda ise yatırım yapılacak internet sitesinin bağlantısı gönderilerek paraların buraya yatırılması isteniyor. Kurbanlar istenilen şekilde bir yatırımı gerçekleştirdikleri anda ise ne sahte Tinder hesabına ne de Whatsapp’tan numarasına ulaşabiliyorlar.

Facebook hesaplarını da hackliyorlar

Kripto para dolandırıcıları Tinder’ın yanı sıra Facebook’ta da aktif olarak yasa dışı faaliyetlerine devam ediyorlar. FSMA’nın açıklamalarına göre siber suçlular Facebook hesaplarını hackleyerek, insanları sahte yatırım planlarına teşvik etmek için bu hesaplardan yararlanıyorlar.

Örneğin hacklenen hesapta muhteşem bir getiri sunan bir kripto para yatırım fırsatı haberi paylaşılıyor. Gerçek hesap sahibinin kişi listesindeki hesabın hacklendiğinden haberi olamayan arkadaşları bunu ondan gelen bir tavsiye olarak algılayarak güvenle yatırım yapabiliyorlar. FSMA bu tür dolandırıcılık faaliyetlerine karşı yayınladığı gönderide insanları basitçe şu şekilde uyarıyor ve bu şekilde bir yatırım yapmadan önce FSMA sitesine başvurmalarını istiyor.

“Size teklif edilen kazanç gerçek olamayacak kadar harika gözüküyorsa, büyük ihtimalle zaten gerçek değildir”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!