Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fenerbahçe Dijital Oyun Platformu Sorare ile Anlaştı

Fenerbahçe dijital kart platformu Sorare ile anlaşma sağladığını açıkladı. Juventus, Paris Saint-Germain, Bayern Münich gibi kulüpler ile anlaşması bulunan Sorare böylece Süper Lig’deki ilk anlaşmasını yapmış oldu.

Bu yıl kendi kripto para birimini çıkaracağını açıklayan Fenerbahçe S.K., dijital bir alım-satım platformu olan Sorare ile iş birliği yapmaya başladı. Kullanıcıların dijital kart alıp-satmasına aracılık eden Sorare, 100’den fazla spor kulübü ile birlikte çalışıyor. Platform sadece kasım ayı içerisinde 1.3 milyon dolar değerinde kart satışına aracılık etti.

Fenerbahçeli oyuncuların kartları alınabilecek

Fenerbahçe taraftarları bu ortaklık sayesinde kulüplerine özel olarak hazırlanan kartları alıp satabilecekler. Sorare platformunda Luiz Gustavo, Mbawna Samatta, Ozan Tufan gibi futbolcular için özel dijital kartlar hazırlanacak.

Eskiden yalnızca fiziki olarak kullanılabilen oyuncu kartları, Sorare aracılığıyla dijitalleşiyor. Sorare kullanıcıları bu kartları kulüplerini desteklemek için veya hobi amacıyla alıp satabiliyorlar.

Türkiye’de öncü bir adım atıldı

Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Sina Afra, kulübün bu ortaklık sayesinde birlikte Juventus, Paris Saint-Germain, Bayern Münich gibi devler ile aynı platformda boy göstermeye başlayacağını söyledi. Dijital dünyaya ayak uydurmaya çalıştıklarını açıklayan Afra, bu konuda Türkiye’ye öncülük ettiklerini ifade etti. Bu gibi anlaşmaların Fenerbahçe markası için olumlu olduğunu söyleyen Afra, buna benzer adımların devamının geleceğini aktardı.

Dünya genelinde 55 binden fazla kullanıcısı bulunan Sorare şu ana dek 6 milyon dolarlık işlem hacmi elde etti. 80’den fazla ülkede hizmet veren Sorare’nin en popüler olduğu ülkeler arasında Türkiye yer alıyor. Şirketin yatırımcıları arasında ConsenSys, Partech, SeedCamp gibi isimler yer alıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!