Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

MicroStrategy Durmuyor: Bitcoin (BTC) Almak İçin 650 Milyon Dolar Topladı

Yaptığı yüklü Bitcoin (BTC) alımları ile sektöre kısa sürede damga vuran MicroStrategy, bugün yine benzer bir haber verdi. MicroStrategy CEO’su Michael Saylor, firmanın Bitcoin satın almak için 650 milyon dolarlık fonlama topladığını açıkladı.

650 milyon dolarlık yatırım, Bitcoin’e aktarılacak 

MicroStrategy tarafından yatırımcılara yönelik yayınlanan bildiride, 650 milyon dolarlık borçlanma senetlerinin satışının büyük ölçüde başarıyla tamamlandığı belirtildi. Satış ilk olarak 7 Aralık tarihinde duyurulmuş ve buna 400 milyon dolarlık değer biçilmişti.

Firma borç senetlerinin satışından 650 milyon dolar toplasa  da komisyonları, masrafları ve indirimleri düştükten sonra yaklaşık 634,9 milyon dolarlık net rezerv elde ettiğini duyurdu. MicroStrategy satışı gerçekleştirdiği yatırımcılara yıllık olarak %0,75 oranında geri ödeme yapacak.

Ödemenin Haziran 2021 tarihinde başlayacağı ve Haziran 2025 tarihinde biteceği aktarılıyor. Tabii ki MicroStrategy bu tarihten önce borcu tamamen kapatmayı tercih edebilir. Yatırımcılar ise borç senetlerini nakde veya şirket hissesine çevirme şansına sahip.

MicroStrategy ile başlayan Bitcoin furyası, hızla devam ediyor

Bir zamanlar Bitcoin hakkında eleştirel yorumlarda bulunan Saylor, artık sektörün en büyük yatırımcılarından birisi haline geldi. Tabii ki bunda hem CEO’nun hem de böylesine hızlı bir şekilde BTC yatırımı yapma kararı alan şirket yönetiminin ve kurulun payı büyük.

Kurumsal yatırımcı özellikle 2020 yılında Bitcoin’e hiç olmadığı kadar yakınlaştı. Grayscale ve MicroStrategy’nin Bitcoin alma yarışına ise son günlerde MassMutual‘ın 100 milyon dolarla dahil olduğu ortaya çıktı. Sektörün önde gelenlerinden Samson Mow ise Bitcoin’in piyasa değerinin bu gelişmelere rağmen hala çok düşük olduğunu belirtti. Mow, bütün bunların devamında ve artan küresel borç ile BTC fiyatının 500.000 dolar ile bile yetinmemesi gerektiğini düşünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!