Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Spark Airdrop Programı, XRP Fiyatını Nasıl Etkileyecek?

XRP yatırımcıları için büyük öneme sahip olan Flare Network kaynaklı airdrop programı geldi çattı. Flare Network’ünm yapacağı Spark token airdrop etkinliği için TSİ 03.00 itibarıyla bakiyelerin kaydı alınacak ve destekleyen platformlarda FLR dağıtımı başlayacak. Peki bu airdrop XRP fiyatını tam olarak nasıl etkileyecek?

XRP fiyatı son 1 aylık sürede yaklaşık olarak %100 artış elde ederek 0,30 dolar seviyelerinden 0,77 dolar seviyelerine kadar yükseldi. Devamında Bitcoin’in fiyat hareketlerinden etkilenerek sert düşüşler yaşayan XRP, basın saati itibarıyla ise 0,56 dolardan işlem görmekte

Uzmanlar XRP fiyatı konusunda ikiye ayrıldı 

Piyasa ve yatırımcılar ise Spark airdrop programı sonrasında XRP fiyatının hangi yöne gideceği konusunda büyük bir ikilem yaşıyor. Peki uzmanların görüşleri tam olarak hangi yönde ağır basıyor?

Quantum Economics analisti Jason Deane, konu hakkında verdiği demeçte, kısa vadede XRP/USD işlem çiftinde düşüş görülebileceğini belirtti:

“Bizce, XRP fiyatının yakın zamanda yaşadığı rallinin en azından bir bölümü 12 Aralık tarihinde yapılacak olan airdrop programı sayesinde gerçekleşti. Bazı yatırımcıların bu tarihten sonra kâr elde edebilmek için fonlarını satabilmeleri kesinlikle mümkün. Eğer bu gerçekleşirse en azından kısa vadede XRP’nin dolar bazlı değerinde düşüş görülebilir.”

XRP balinalarının sayısı ise tarih yaklaştıkça artmayı sürdürdü. Santiment tarafından aktarılan verilere göre 10 milyon veya daha fazla XRP tokenine sahip cüzdan adreslerinin sayısı 339 ile tüm zamanların rekorunu kırdı.

Aslında XRP balinalarının sayısında rekor kırılması, tanınan kripto para analisti John Wick’in (@Tikidikboy) uyarısına da dikkat çekiyor. John Wick, kişisel olarak XRP’lerini tutma kararı aldığını belirtse de 13 Aralık tarihini çok volatil olacağını belirtti.

xrp

Airdrop, XRP fiyatını yükseltebilir mi? 

Topluluktaki görüşlerin XRP fiyat düşüşü veya yükselişi arasında arada kalması ise volatilitenin gerçekten korkutucu seviyelere ulaşabileceğine işaret ediyor. CEX.IO kripto para borsasının üst düzey yöneticisi Konstantin Anissimov, bu ikilemin kanıtlarından birisi. Anissimov, Deane’in aksine XRP fiyatında artış olabileceğini belirtti.

“Ben Spark airdrop programının XRP fiyat yükselişini tetikleyeceğinden eminim. Mevcut ve önceki bazı Ripple Labs çalışanlarının adresleri Spark alıcıları listesinden kaldırılacağı için bu durum 1:1 orandan daha fazla bir miktarda Spark tokeni kazanmak için fırsat sunuyor.”

Anissimov, airdrop ile dağıtılmasına rağmen talep edilmeyen yani hiç dokunulmayan tokenlerin 2021 yılının sonunda yakılacağını belirtti. Airdrop programından 6 ay sonra gibi kısa bir sürede bu adımın atılması, ünlü yöneticiye göre SPARK/XRP airdrop oranını daha fazla arttırabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!