Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

XRP İçin Yeni Rekor: Balina Sayısı Hiç Bu Kadar Yüksek Olmamıştı

XRP için beklenen Spark airdrop’u yaklaşmışken XRP balina sayısında da rekor bir artış görüldü. 10 milyonun üzerinde XRP tutan adreslerin sayısı tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkarak 339 oldu.

Santiment analiz şirketi, XRP balina sayısında görülen yeni rekora ilişkin bir grafik paylaştı. Son 3 haftada 10 milyonun üzerinde XRP tutan adres sayısının %10.1 artış gösterdiğini vurgulayan şirket, toplam balina sayısının 339’a yükselmiş olduğunu aktardı. Bu hesaplarda bulunan XRP’nin değeri güncel fiyata göre (0.55 dolar) 5.5 milyon dolar ediyor.

“SPARK airdrop’una öncülük eden Ripple‘ın adresleri hızla büyüdü. 10 milyonun üzerinde (5.67 milyon dolar veya üzerinde bir değere sahip) token bulunduran adreslerin sayısı 339’a ulaştı. Bu durum, en çok XRP’ye sahip olan kullanıcı katmanı için oldukça umut verici görünüyor.”

xrp
XRP bulunduran adreslerin sayısında görülen değişim.

Artışın arkasında Spark airdrop’u olabilir

U.Today‘de, XRP balina sayısındaki artışın büyük olasılıkla 12 Aralık Cumartesi günü gerçekleşmesi beklenen Flare Networks Spark airdrop’undan kaynaklanıyor olduğunun üzerinde duruldu. Flare Networks, Ethereum ağı ve XRP Ledger’ın ölçeklenebilirlik ve hız gibi özelliklerini birleştirerek Spark tokenı oluşturmayı hedefleyerek yola çıktı ve 12 Aralık tarihinde airdrop ile SPARK dağıtacak.

Spark airdrop etkinliğine katılacağını duyuran Binance ile birlikte Coinbase, Bitfinex, OKEx, Kraken gibi büyük kripto para borsaları da programa destek verecek. Kripto para cüzdanlarında XRP bulunan yatırımcılar 1:1 oranında SPARK tokenını ücretsiz olarak alabilecek.

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, geçtiğimiz günlerde merakla beklenen Spark airdrop’u hakkında konuşmuş ve Flare ekibi hakkında oldukça olumlu yorumlar yapmıştı.

XRP fiyatında son durum

XRP, CoinGecko verilerine göre son 24 saatte 0.550 – 0.584 dolar aralığında fiyatlandı ve en çok Upbit borsasında işlem gördü. Gün içinde %3.8 oranında bir düşüş gören kripto para, son 7 gün içerisinde 0.61 dolara kadar yükseldi. Şu anda ise XRP, 0.55 dolar seviyesinde işlem görüyor.

xrp

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!