Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Kripto Para Ağları 2020’de Katlanarak Büyüdü

Kripto para sektöründe yeni geliştiricilerin sayısı artarken, bazı kripto para ağları da 2020’de önemli ölçüde büyüme gösterdi. Ethereum (ETH) ve Bitcoin (BTC) arasındaki karşılaştırmada galip gelen taraf Ether olurken, piyasadaki başka projeler de bu yıl katlanarak büyüdü. 

Electric Capital tarafından yapılan araştırmaya göre, liderlik koltuğunda ilk sıralarda oturan kripto paralardan Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) söz konusu olduğunda girişimcilerin seçimi Ether oldu. 2020 yılının ilk üç çeyreğinde Ethereum ağındaki aylık aktif geliştirici sayısı ortalama 2 bin 300 olarak açıklanırken; Bitcoin için aynı ölçüt 400 geliştiricide kaldı. Araştırmaya göre geliştirici sayısı artarda 3 ay boyunca artış gösterdi ve bu durum 2017’den beri bir ilk olarak nitelendirildi. Aynı rapora göre, bu sene katlanarak büyüyen geliştiriciye sahip başka birçok proje de bulunuyor.

İşte, katlanarak büyüyen kripto para ekosistemleri

Raporda CoinMarketCap ya da CoinGecko verilerine göre ilk 200’de bulunan ve en çok büyüme gösteren platformlar; Ethereum (ETH), Polkadot (DOT), Tezos (XTZ), Filecoin (FIL), Near Protocol (NEAR), Celo (CELO), Cardano (ADA), Oasis Protocol (ROSE), Avalenche (AVAX) ve Algorand (ALGO) olarak açıklandı.

Ethereum ağı Bitcoin’e galip gelirken bunda bu yıl patlama yaşayan DeFi platformlarının rolü de göz ardı edilmiyor. 2020 yılında Ethereum 300’den fazla yeni geliştirici kazandı ve açık ara farkla en büyük ekosistem oldu. Ethereum dışında yıllık bazda en çok büyüme gösteren 100’den fazla geliştiriciye sahip ekosistemler Polkadot (DOT) ve Filecoin (FIL) oldu. Polkadot geliştirici sayısını 2 katına çıkarırken, Filecoin geliştiricilerini 3 katına çıkardı.

Geçen yıla göre geliştirici sayısını 3 kattan fazla arttan kripto para ağları ise; Near (NEAR), Flow Protocol (FLOW), Avalance (AVAX), Uniswap (UNI), Balancer (BAL) ve Arweave (AR) oldu.

Kripto-Para-Aglari
2019’a göre 3 kat büyüme gösteren kripto para ağları. Kaynak

Geliştirici sayısını 2 kat arttıran kripto para ağları Graph (GRT), Oasis Network (ROSE) ve Chainlink (LINK) oldu. Rapora göre 2 kata yakın büyüme gösteren ekosistemler ise; Celo (CELO), Nervos Network (CKB), Algorand (ALGO), Gnosis (GNO), Solana (SOL) ve ThorChain (RUNE) olarak açıklandı.

Kripto-Para-Aglari
Geliştirici sayısını 2 kattan fazla arttıran kripto paralar. Kaynak
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!