Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Raoul Pal: Ethereum Bitcoin’i 10 yıl İçinde Geride Bırakabilir

Son dönemlerde Bitcoin ve kripto paralar hakkında yaptığı olumlu açıklamalarla gündeme gelen Raoul Pal, bu sefer de Ethereum hakkında konuştu. 10 yıl içinde ETH’nin piyasa değerinin Bitcoin’i geride bırakabileceğini söyleyen Pal, bu düşüncesini hangi unsurlara dayandırmış olabilir? Gelin Pal’ın açıklamalarına bir göz atalım.

Real Vision CEO’su Raoul Pal, Ethereum ve Bitcoin üzerine bir piyasa değeri yorumu yaparak ETH’nin BTC’yi 10 yıl içinde geride bırakabileceğini söyledi. Raoul Pal, bunu gerekçelendirirken önce küresel tahvil piyasasının 123 trilyon dolar olduğunu, ardından da custody (saklama) sisteminin 23 trilyon dolarlık bir büyüklüğe sahip olduğunu açıkladı. Türev ürünleri, hisse senetleri, tokenlar ve döviz piyasalarının büyüklüğüne de değinen Pal, tüm bu piyasa büyüklüğünü Ethereum’a atfetti.

“Türev katmanının büyüklüğü 4 katrilyon doların üzerinde.

Küresel hisse senetleri yaklaşık 70 trilyon dolar.

Döviz piyasasının yıllık toplam işlem değeri 1.7 katrilyon dolar.

Toplam küresel borçlandırma piyasası 260 trilyon dolar.

Gayrimenkulden sabit varlıklara, menkul kıymetlerden gelir akışına kadar birçok varlık sıralayabiliriz. Bunların hepsi büyük olasılıkla Ethereum’dur.”

Bitcoin bir teminat, diğer her şey Ethereum

“Para ve teminat sadece temeli oluşturur. Bu katmanın üzerine diğer her şey inşa edilir. Değer deposu olmak teminattır, güven katmanı ve değer değişimi ise değer deposunun üzerinde bulunan daha büyük bir katmanı temsil eder.”

Kripto piyasasında neredeyse hiç kimsenin finansal piyasaların büyüklüğünü anlamadığını öne süren Pal, geleceğin blockchain ağından meydana geleceğini ifade ederek Bitcoin’in mükemmel bir teminat varlığı olduğunu söyledi. Fakat finansal piyasaların büyüklüğü düşünüldüğünde 10 yıl içerisinde Ethereum’un bir değer değişimi ve güven katmanı olma özelliğiyle Bitcoin piyasa değerinin üzerine çıkacağına inandığını dile getirdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!