Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance XRP Sahipleri İçin Airdrop Müjdesi Verdi

Bitcoin ve kripto para borsası Binance, XRP yatırımcıları için airdrop müjdesi verdi. SPARK isimli airdrop programını destekleyeceğini duyuran Binance borsası, 12 Aralık tarihini işaret etti.

Ripple (XRP) yatırımcılarına Binance borsasından güzel bir haber geldi. SPARK airdrop programını destekleyeceğini açıklayan kripto para borsası, airdrop hakkında bilinmesi gerekenleri paylaştı. Web sitesinde bulunan açıklamalara göre, SPARK airdrop programından yararlanmak isteyen XRP yatırımcılarının hesaplarında en az 10 XRP bulunması gerekiyor. Yapılacak snapshot ile birlikte kullanıcıların ne kadar SPARK alacakları hesaplanacak.

Parasal işlemler 11 Aralık’ta askıya alınıyor

Binance, XRP ile yapılacak olan işlemlerin 12 Aralık 2020 tarihi saat 01:00’den (Türkiye saati ile) itibaren askıya alacağını söyledi. Snapshot işlemleri 12 Aralık saat 03:00’te (TSİ) doğrulanmış borsa kullanıcılarının hesaplarındaki XRP bakiyelerine göre gerçekleştirilecek ve tüm XRP tokenlarının snapshotu alınacak.

Snapshot tamamlandıktan sonra para çekme ve yatırma işlemlerinin eskisi gibi yapılmaya devam edeceğini söyleyen Binance, airdrop sırasında XRP alım ve satım faaliyetlerinin herhangi bir şekilde etkilenmeyeceğini vurguladı. Snapshot sırasında yatırma veya çekme işlemleri için beklemede olan XRP’lerin bakiyelere dahil edilmeyeceğini hatırlatan Binance, 10 XRP’nin altında bulunan bakiyelerin airdrop kapsamında olmadığını söyledi.

Yapılacak snapshot; spot, tasarruf ve token-marjlı vadeli işlem cüzdanlarındaki XRP bakiyelerini içerecek ve marj hesaplarıyla kripto kredi hesapları hariç tutulacak.

SPARK dağıtım formülü

Binance, airdrop ile dağıtılacak olan SPARK miktarının aşağıdaki formül üzerinden hesaplanacağını açıkladı:

“User A = Amount of XRP held by User A at the time of snapshot / Total XRP held by Binance at the time of snapshot * Total SPARK received by Binance for the airdrop”

(Kullanıcı A = Snapshot sırasında Kullanıcı A tarafından tutulan XRP miktarı / Snapshot anında Binance tarafından tutulan Toplam XRP * Airdrop için Binance tarafından alınan toplam SPARK miktarı)

SPARK’ın katı bir listeleme sürecinden geçeceğini ifade eden Binance, airdrop desteğinin zorunlu olarak SPARK’ın Binance üzerinde listeleneceğini belirtmediğini söyledi.

Kripto para uzmanları SPARK haberini yorumladı

Binance’in Twitter üzerinde SPARK ile ilgili duyuruyu paylaşmasının ardından kullanıcılardan birçok yorum geldi. İçlerinde Coin Delisi ve Rookie’nin de bulunduğu bazı uzmanlar, Binance’in airdrop programı hakkında konuştu. Coin Delisi “Hoppaladiyerek tepki verirken Rookie de “Binance çağrımıza kulak verdiyorumunu yaptı.

xrp-binance

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!