Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Galatasaray Başkanı Cengiz Neden Bitcoin Almadıklarını Açıkladı

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz bugün katıldığı basın konferansında hem kulübün kendi kripto parası hem de Bitcoin hakkında açıklamalarda bulundu. GAL tokenın Bitcoin ve kripto para borsası Paribu’da listelenmesini kutlayan Cengiz, şu ana dek neden Bitcoin yatırımı yapmadığını açıkladı.

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz bugün Türk Telekom Stadyumu’nda düzenlenen etkinlikte Socios.com ve Paribu yöneticileri ile bir araya geldi. Paribu CEO’su Yasin Oral konferans sırasında Galatasaray’ın kripto parasının 26 Kasım günü gün içerisinde borsaya ekleneceğinin, alım satım işlemlerinin CHZ paritesi üstünden gerçekleşeceğinin haberini verdi.

Mustafa Cengiz bu açıklamaların ardından basın mensuplarından gelen soruları yanıtladı ve kulübün kripto paralar hakkındaki tutumunu açıkladı.

Galatasaray’ın kripto para alma gibi bir planı var mı?

MicroStrategy gibi dev kurumsal şirketlerin enflasyondan korunmak için Bitcoin satın aldıkları biliniyor. Bugünkü basın konferansında Galatasaray’ın da buna benzer bir planı olup olmadığı soruldu. Kulüp başkanı Mustafa Cengiz buna “Sanki ortada çok nakit var da…oraya mı yatıralım buraya mı yatıralım gibi bir durum yok.” diyerek yanıt verdi.

Kulübün enflasyona karşı izlediği politikadan bahseden Cengiz, paranın bir kısmının Türk lirası bir kısmının ise döviz olarak tutulduğundan bahsetti. Cengiz, kripto paraların da bir varlık sınıfı olduğunu, kulübün yönetiminde 1.5, 2 milyar dolar gibi bir para olsa bu şekilde değerlendirilebileceğini söyledi. Cengiz buna ek olarak “Keşke maliye bakanımızdan izin çıksa da coin alsak.” ifadesini kullandı.

Başkan neden Bitcoin (BTC) almadı?

Koin Bülteni ekibi olarak konferans sırasında Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz’e şu ana dek kişisel olarak hiç Bitcoin yatırımı yapıp yapmadığını sorduk. Kulüp başkanı henüz kişisel olarak hiç Bitcoin satın almadığını söyledi ve “Ben eski kafalı bir adamım.” dedi. Bu gibi yatırım kararları alacağı zaman konuya “yüzde yüz hakim olma” ihtiyacı duyduğunu söyleyen Cengiz, “yüzde 99 olursa başıma bela olur.” ifadesini kullandı.

Mustafa Cengiz bunun yanı sıra sadece Bitcoin’e değil kulübün kendi kripto parası olan GAL tokena da yatırım yapmadığını açıkladı. Cengiz, yönetim kurulu üyelerinin GAL token almasının yanlış anlaşılmalara sebebiyet verebileceğini söyleyerek böyle bir yatırımdan kaçındıklarını belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!