Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Borsalarındaki Bu 7 Günlük Veri Fiyatta Artışa İşaret Ediyor

Bitcoin (BTC) fiyatı son dönemde gördüğü artış ile birlikte 19 bin doları aşmayı başardı. Tüm zamanların en yüksek seviyesine oldukça yaklaşmış olan BTC, bu 7 günlük veriye göre yükseliş görmeye devam edebilir. Chainalysis’in paylaşmış olduğu bu verileri gelin inceleyelim.

Son bir hafta içerisinde borsalara akan Bitcoin miktarı Chainalysis verilerine göre artış gösterdi. Şirketin ekonomistleri arasında bulunan Philip Gradwell, Twitter’da bazı veri akışları paylaştı ve Bitcoin için yükseliş sinyalleri bulunduğunu gösterdi.

Borsalara giren BTC miktarı ne durumda?

Philip Gradwell, son 7 gün içinde kripto para borsalarına gerçekleşen Bitcoin akışının fiyattaki yükselişe rağmen uzun vadeli ortalamaların az miktarda üzerinde gerçekleştiğini söyleyerek analizine başladı. Gradwell’e göre bu durum, satın alınabilecek Bitcoin arzının kısıtlı olduğunun bir göstergesi.

bitcoin-artışChainalysis’ten alınan grafikte, kripto para borsalarına akan Bitcoin’in son 7 gün içerisindeki ortalaması gösteriliyor. Sağda görülen 7 günlük bar çubuğunda BTC’nin 7 günlük akış ortalaması 83.339 BTC olarak gösteriliyor. Uzman, ardından şunları söyledi:

“Borsalarda tutulan Bitcoin, son 7 gün içerisinde artış gösterdi. Alt sınırda bulunan bakiyeler 11.9 bin BTC arttı. Bu, borsalara yapılan günlük BTC girişinin %14’ü bile değil ancak borsalardan yapılan net çıkışlarda görülen trend eğilimi tersine dönmüş oldu.”

bitcoin-artışGrafikte, borsalarda tutulan Bitcoin’in 7 günlük ortalaması paylaşılıyor. Açıklamaya göre, borsalarda tutulan BTC’lerin artış göstermesi piyasa katılımcılarının almaktansa satmayı daha çok istediğinin ve varlıklarını borsada tutmak istediklerinin bir göstergesi.

Trade intensity üzerinde duruldu

Trade intensity (trade/işlem yoğunluğu), borsa girişlerini ve siparişleri karşılaştırır. Trade yoğunluğunun çoğalması borsadaki yatırımcıların satıştan ziyade alım işlemi yapmaya meyilli olduklarını gösterir. Philip Gradwell, Bitcoin için bu göstergeyi şöyle yorumladı:

“Trade intensity, borsalara akan Bitcoin’in gördüğü işlem sayısının uzun vadeli ortalamaların çok üzerinde olduğunu gösteriyor. Borsalarda BTC’ye gösterilen talep, yine borsalardaki BTC arzından daha yüksek görünüyor. Bu Bitcoin fiyatını destekleyebilir.

bitcoin-artışBenzer bir yorum Alex Saunders’ten gelmişti

Analist Alex Saunders, 21 Kasım tarihinde Bitcoin talebinin karşılanması için fiyatın katlanarak artması gerektiğini söylemişti. Analist, yorumunu altın ve Bitcoin karşılaştırması üzerinde kurmuştu. Boğa piyasalarında altın talebinde görülen artışla birlikte üretimin iki katına çıktığını, ancak Bitcoin’de böyle bir durumun söz konusu olmadığını belirtmiş ve BTC fiyatında artışın gerekli olduğunu vurgulamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!