Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bir Haftada İki Kat Değerlenen Dört Altcoin

Bitcoin (BTC) fiyatı yükselirken hafta içerisinde altcoin fiyatlarında da önemli oranda artış görüldü. Kripto para yatırımcıları, görülen artışlar karşısında “altseason” yorumu bile yaptı. Bu süreçte de 4 altcoinin son 7 gün içinde yüksek bir artış kaydettiği görüldü. Peki %100’ün üzerinde değer kazanan bu dört altcoin hangileri oldu ve neden böyle bir yükseliş görmüş olabilirler? Veriler ışığında bir göz atalım.

Stellar (XLM), Horizen (ZEN), Ripple (XRP) ve Verge (XVG), son 7 gün içinde 3 haneli büyüme oranı gösterdi ve önemli fiyat hareketliliği gördü. Bu altcoinler, son 24 saat içerisinde de kazançlarını korumayı başardı ve yükselişini son verilere göre devam ettiriyorlar.

En büyük yükselişi Stellar (XLM) gördü

Stellar (XLM), son bir hafta içinde %162 oranında artış gösterdi. 23 Kasım tarihinde Protocol 15 adlı güncellemeyi duyuran Stellar, platforma iki yeni özellik eklendiğini açıklamıştı. Yapılan büyük güncelleme, Stellar üzerinde geliştirilecek uygulamaların artık daha kolay gerçekleşeceğinin bir habercisi oldu. 24 Kasım tarihinde 0.10 dolar seviyesinden 0.17 dolara kadar çıkan XLM fiyatı, bir haftalık süreçte %162 oranında arttı ve şu anda 0.21 dolardan fiyatlanıyor.

Açık kaynaklı bir ödeme ağı olan Stellar, her para birimini dijitalleştirme ve işleme özelliğine sahip. Merkeziyetsiz olan Stellar, dünyada bulunan tüm finansal sistemlerinin tek bir ağ altında birlikte çalışabilmesini sağlamayı hedefliyor. Bununla birlikte, diğer blockchain tabanlı sistemlerden daha hızlı ve ucuz olduğunu öne sürüyor.

altcoin-fiyatı
İkinci sırada Horizen (ZEN) var

Bir hafta içinde %135 büyüme sağlayan Horizen, hafta içinde 16 dolara kadar çıktı. 21 Kasım’da Digital Currency Group CEO’su Barry Silbert, 2 Aralık’ta gerçekleşecek olan ZEN halvingini hatırlatan bir tweet atmıştı. 24 Kasım’da Celsius Network ile kurulan ortaklığın çok iyi gittiğini de paylaşan Horizen, aynı gün içinde 14 dolara yükselmişti. Şu anda ise 16 dolardan fiyatlanıyor.

Horizen (ZEN), ölçeklenebilirliği ve tamamen merkeziyetsiz olmayı hedefleyen bir protokoldür. Kullanıcıların hızlıca kendi özel veya açık blok zincirlerini yaratmalarına olanak sağlar.

altcoin-fiyatı
Ripple (XRP) %133 yükseldi

Bu hafta büyük bir tırmanış yakalayan XRP, %133 oranında artış göstererek 0.75 dolara kadar çıktı. Ripple’ın 23 Kasım’da Bank of America ile ortaklığını duyurması, SBI Group’un XRP de dahil olmak üzere bazı kripto paralar için hizmet vermeye başlayacağını açıklaması gibi haber akışları XRP’nin yükselişi sırasında gerçekleşti. 25 Kasım tarihine geldiğimizde de Binance, XRP sahiplerine airdrop müjdesi verdi. XRP, tüm bu haberlerle birlikte şu anda 0.68 dolardan işlem görüyor.

Ripple (XRP), küresel ödeme işlemlerinin yapılmasını sağlayar ve anında para transferi yapılabilir. RippleNet adlı ödeme platformunda işlem gören token da XRP olarak adlandırılır. Açık kaynaklıdır ve distributed ledger (dağıtılmış defter) veritabanında işlev gösterir.

altcoin-fiyatı
Verge (XVG) yükselen dördüncü token oldu

%111 gibi büyük bir oranda yükselmeyi başaran Verge, bu hafta 0.010 dolara kadar çıktı. 2014 yılında oluşturulan token, açık kaynaklıdır ve gizlilik odaklıdır. Platformda yapılan işlemlerin gizliliğinin sağlanması için Tor ve I2P kullanılır. XVG şu anda 0.008 dolar. Reddit’te bir kullanıcı da Verge’de görülen yükselişi paylaştı ve kullanıcılar da yorumladı. Bir kullanıcı, görülen artışın fazla sürmeyeceğini, çünkü tutmak için yeterli desteğin bulunmadığını savundu.

altcoin-fiyatı

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!