Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Yatırımcıları Yeni Bir ATH İçin mi Hazırlanıyor?

Bitcoin opsiyon piyasalarındaki yatırımcıların daha fazla kazanç ve yeni bir ATH bekliyor olabileceği üzerine bir analiz paylaşıldı. Skew verileri ışığında yapılan analizde BTC yatırımcılarının yeni bir ATH için hazırlanıyor olabileceği öne sürüldü.

Coindesk, Bitcoin opsiyon piyasasında görülen hareketliliği Skew verileri ile birlikte değerlendirerek ATH üzerine bir analiz yaptı. Paylaşılan analizde call ve put opsiyonlarına olan talebin ölçüldüğü bir Skew göstergesinin mayıs ayından bu yana %81’lik bir artış kaydetmiş olduğu belirtildi. Skew’e göre, hareketliliğin büyük bir kısmı son beş gün içerisinde gerçekleşti.

bitcoin-athCall option (Alım Opsiyonu): İleri bir tarihte, alıcıya belirlenen miktardaki varlığın yine önceden belirlenen fiyattan alma hakkının veren bir opsiyon sözleşmesidir.
Put option (Satış Opsiyonu): Alıcının belirlenen bir vadeye kadar belirli miktardaki finansal varlığı yine önceden belirlenmiş olan fiyattan satma hakkı veren opsiyon.

Coindesk, Alpha5’in kurucusu Vishal Shah’ın konuyla ilgili yorumuna da yer verdi. Vishal Shah, Skew’de gösterilen implied volatility grafiğine istinaden “Implied volatility (zımni oynaklık) üzerinde görülen artış, call opsiyonları ile yapılan makul alımların bir sonucu. Yatırımcılar, boğa rallisini sürdürmek için hazırlık yapıyor.” dedi.

Yatırımcı beklentisi bullish

BTC 25d skew göstergesi, opsiyon piyasalarındaki put ve call opsiyonlarını arasındaki zımni oynaklığı gösteren bir göstergedir. Aynı temelde olan ve vade bitimi aynı olan opsiyonlar baz alınarak oluşturulur. Skew’in paylaştığı son veride ise bu göstergenin rekor düşük seviyelere yakın seyrettiği görülüyor. Coindesk’in ifadesiyle, call opsiyonlarının put opsiyonlarına oranla daha güçlü talep görüyor. Bu da yatırımcı beklentilerinin bullish alana kaymış olduğunun bir göstergesi olarak yorumlandı.

bitcoin-ath

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!