Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

50 Milyar Dolarlık VanEck, Bitcoin ETN Ürününü Piyasaya Sürdü

Daha önce Bitcoin ETF’si hakkında yaptığı başvurularla bilinen VanEck, Almanya’nın en büyük menkul kıymet borsalarından Deutsche Boerse Xetra’da Bitcoin ETN ürününü piyasaya sürdü. Yönetimi altında yaklaşık 50 milyar dolarlık varlık bulunan VanEck, bu hamlesi ile BTC için yeni bir kapı aralamış olabilir.

VanEck Vectors Bitcoin ETN’sini piyasaya sürdü 

Frankfurt merkezli menkul kıymet borsası tarafından bugün yapılan açıklamada, VanEck Vectors Bitcoin ETN (VBTC) ürünü duyuruldu. Borçlanma teminatı olarak da bilinen ETN ürünü, borsadaki yatırımcıların dolaylı yoldan Bitcoin alıp satabilmelerini sağlayacak. VanEck dijital varlıklar strateji bölümü yöneticisi Gabor Gurbacs, konu hakkında yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

“Piyasaya fiziksel, tamamen destekli ve önde gelen bir borsada listelenen Bitcoin ETP ürününü sunabilmek bizim firma olarak en büyük önceliklerimizden birisiydi.”

Avrupa, Asya ve dünyanın dört bir yanındaki müşterilere yenilikçi, yatırım dostu ve regülasyonlara dikkat eden yatırım araçları sunmayı hedeflediklerini ve umduklarını vurgulayan Gurbacs, bu ürünün önemini de vurgulamış oldu.

Bitcoin ETN ürünü ne işe yarıyor? 

Bitcoin teminatlı ETN sayesinde yatırımcıların gerçek anlamda BTC satın almadan bunun fiyat hareketlerinden faydalanmaları mümkün olacak. VanEck, bunun karşılığında hazır bulundurması gereken BTC’leri ise Lihtenştayn merkezli Bank Frick ile yaptığı ortaklık sayesinde güvende tutacak. İlgili ETN ile yatırım yapmanın toplam maliyetinin ise %2 olduğu belirtildi. Bu yatırım aracı ise sadece Almanya, Hollanda ve İngiltere içerisindeki yatırımcıların kullanımına sunuluyor.

VanEck ETN’si ile beraber Xetra üzerinde artık üç Bitcoin ETN’si bulunuyor. İlk olarak Haziran 2020 tarihlerinde ETC Group, daha sonra ise Temmuz 2020 tarihlerinde21Shares tarafından benzer Bitcoin ETN’leri piyasaya sürülmüştü.

Bu ürünlerin hem BTC’nin bilinirliğini hem de likiditesini daha fazla arttırması bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!