Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin (BTC) 19.000 Dolar Altına Geriledi: Analistler Ne Düşünüyor?

Bitcoin (BTC) fiyatı 24 Kasım 2020 tarihinde üç yılın rekorunu kırdıktan sonra yeniden sert bir volatilite artışı yaşadı. BTC/USD paritesindeki fiyat oynaklığı, BTC’nin gün içerisinde 19.300 dolara çıkmasına, bunun devamında ise 18.900 dolara kadar gerilemesine yol açtı. Peki basın saati itibarıyla 18.990 dolardan işlem gören BTC hakkında önde gelen analistler ne düşünüyor?


Bitcoin fiyatında 19.500 dolar için yatırımcıları uyardı 

Daha önce yaptığı başarılı analizleri ile bilinen Byzantine General, bu düşüşten saatler önce 19.500 dolar seviyesine dikkat çekti. Binance verilerine bakıldığında ise düşüşün tam olarak 19.484 dolardan başlayıp, 19.200 dolarda şiddetini arttırdığı görülüyor.

Bitcoin fiyatının düşüşü hakkında net bir sebep belirten henüz olmasa da fiyatın nereye gidebileceğine dair tahminler gelmeye devam ediyor. Türkiye’nin sevilen kripto para analistlerinden Rookie, BTC fiyatının yediği bu satış baskısının 18.830 dolara kadar devam edebileceğini ima etti.

BTC’nin tepki alacağı nokta neresi? 

18.900 dolar seviyesinden long yani yükseliş odaklı pozisyon açtığını ifade eden Rookie, aslında bu ifadesini bugün 15.00 sularında da dile getirmişti. Tanınan bir başka kripto para analisti Kamile Uray ise BTC’nin saatlik grafikte Libra oluşumu ile karşı karşıya kaldığını belirtti.

Kamile Uray’a göre yeşil kutu ile gösterilmiş 18.814 dolar seviyesinden dönüş yaşanırsa Bitcoin fiyatı son zirveyi yani 19.897 dolar seviyelerini ziyaret edebilir.

Yatırımcılar böyle düşüşlere karşı ne yapmalı?

Peki yatırımcıların böyle ani düşüşlere karşı tam olarak ne yapmaları gerekiyor?

Söz konusu düşüşler BTC bazında başlayıp altcoinleri de etkisi altına aldığı için, yatırımcıların yapması gereken en temel şey stop emri vermek olarak biliniyor. Özellikle boğa piyasasında ve volatilitenin zirve yaptığı anlarda çok sert düşüşler veya yükselişler görülebilmekte. Bu da stop emrini böyle bir durumda olmazsa olmazlar arasına sokuyor.

2017 yılındaki boğa koşusuna bakıldığında, fiyatın şimdikinden çok daha sert düzeltmeler yaşadığı görülebiliyor.
Bitcoin

17 Aralık 2017 tarihinde 19.000 dolardan işlem gören BTC, bundan sadece 6 gün sonra 13.830 dolara kadar düşerek yaklaşık %30’luk bir düzeltme yaşamıştı. Daha sonra eski zirvesine çok yakın bir yere yükselen BTC, yine de bu noktada stop emri olmayan yatırımcılar için ciddi zararlara yol açmış olabilir.

Yatırımcıların alabilecekleri bir diğer önlem ise henüz tamamlamadıkları kâr satışlarını tamamlamaları olabilir. Ünlü analist Crypto Michael da alınmayan kârın, alınan kâr ile eşit olmadığını vurgulayarak bu konuya dikkat çekti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!