Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fiyatı Binance’te 630 Bin Lirayı Gördü

Bitcoin (BTC) fiyatı pek çok kripto para borsasında 17.600-17.700 dolar aralığından işlem görürken Binance grafiklerinde ilginç bir gelişme yaşandı. En büyük kripto para borsası olan Binance’teki BTC/TUSD paritesine göre Bitcoin fiyatı kısa bir süreliğine de olsa 82 bin dolara (630 bin lira) kadar yükseldi. Bunun neden yaşandığı sorusu şimdilik gizemini koruyor.

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance bu hafta içerisinde ilginç bir gelişmeye ev sahipliği yaptı. Decrypt haberine göre borsadaki BTC/TUSD tahtasında 17 Kasım 09:00 sularında eşi benzeri görülmemiş bir mum tespit edildi.

Fiyat 630 bin liraya kadar çıkmış gibiydi

Bu yeşil mumun ortaya çıktığı saatlerde Bitcoin’in ortalama fiyatı 16.600 dolardı. Fakat BTC/TUSD paritesinde görülen mum bundan çok daha yüksek bir sayıya işaret etti. Alınan ekran görüntüsünde de görülebileceği üzere BTC fiyatı bu grafiğe göre 82 bin dolara, yani 630 bin liraya kadar yükseldi.

binance-btc-tusd-parite
Binance’teki BTC/TUSD paritesi

Bu işlem neyden kaynaklanmış olabilir?

Kripto para piyasasında zaman zaman bunun gibi olağan dışı işlemler gerçekleşebiliyor. Ekim ayının sonlarına doğru yine Binance üzerinde ilginç bir işlem gerçekleşmiş, bir kripto para yatırımcısının 220 bin liradan Bitcoin satın aldığı öğrenilmişti.

BTC/TUSD paritesinde tespit edilen bu işlemin kasıtlı bir işlem olduğunu söylemek şimdilik mümkün değil. Bu işlemin ABD saatine göre sabaha karşı 01:00 sularında yapıldığı dolayısıyla borsadaki ticaret hacminin normalden daha küçük olduğu biliniyor. Fakat yalnızca hacimdeki küçüklüğe bakarak bu işlemin alım-satım emirlerindeki bir karışıklık nedeniyle yapıldığı sonucuna varmak mümkün değil.

Decrypt ekibi bunun borsadaki bir bug yüzünden yaşanmış olabileceği ihtimalini de öne çıkarıyor. Ancak Binance ekibi şu ana dek bu 82 bin dolarlık mum ile ilgili bir açıklama yapmadı. Bunun yanı sıra şimdilik kimsenin “Yanlışlıkla 82 bin dolardan Bitcoin aldım.” diye paylaşım yaptığını da görmedik.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!