Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Borsası OKEx İçin Beklenen An Geliyor mu?

Kripto para borsası OKEx, birkaç haftalık para çekme blokesinin ardından kullanıcılarının yeniden para çekmesine müsaade edebilir. Çin polisi tarafından tutuklanan OKEx kurucusu Star Xu’nun serbest kaldığına dair iddialar güçlenirken OKEx kullanıcıları da beklenen anın nihayet gelmiş olmasını umuyorlar.

Asya pazarının dev ismi OKEx, bundan birkaç hafta önce borsa kurucularından Star Xu’nun tutukluluğu sebebiyle borsadaki para çekme işlemlerini durdurmak zorunda kaldı. Borsa kullanıcıları bu süreç içerisinde borsadaki paralarını kişisel hesaplarına çekemediler. Fakat dün geceden beri gündeme düşen haberler bu durumun değişebileceğine işaret ediyor.

İddialar dün gece ortaya atıldı

Dün bir haber paylaşıp FTX’de OKEx token için açılan OKBBULL paritesinin hızla değer kazanmaya başladığından bahsettik. OKBBULL’un yüzde 15’ten fazla değer kazanmış olmasının, Star Xu ile ilgili ortaya çıkan iddialarla açıklanabileceği düşünülüyordu.

Kripto para takipçileri dün gece Star Xu’nun serbest kalmış olabileceği ile ilgili iddialarda bulunmaya başladılar. Fakat kimsenin elinde bu iddiaları desteklemeye yetecek düzeyde bilgi yoktu. Bu sabah saatlerinde ise gündeme yeni bilgiler düşmeye başladı.

Star Xu nihayet “yürümeye” başladı

Asya pazarındaki gelişmelere dair güncel bilgiler paylaşan FRX Research adlı bir hesap, bu sabah adeta bir son dakika haberi paylaştı. OKEx kurucusu Star Xu’nun fitness uygulamasındaki güncel verileri takip eden bu hesap, Xu’nun adımlarını inceledi.

Xu’nun günlük adımlarını sayan bu uygulama, onun birkaç gündür hiç adım atmadığını gösteriyor. Fakat FRX Research tarafından paylaşılan bilgiye göre günlerdir yürümüyormuş gibi gözüken Star Xu dün uzun bir aradan sonra yeniden yürümeye başladı.

kripto-para-okex-yurume-xu
Star Xu’nun yeniden yürümeye başladığını gösteren uygulama, Kaynak

OKEx yöneticinden son dakika açıklaması

Star Xu’nun fitness uygulamasının birkaç gün aradan sonra yeniden aktifleşmiş olması, borsa kullanıcılarına ümit vermek için yeterli olmayabilir. Fakat OKEx CEO’su Jay Hao tarafından yapılan bir açıklama bu durumu değiştirebilir.

Borsanın CEO’su Hao, bugün saat 10:50’de bir tweet paylaştı ve dün OKBBULL ile ilgili ortaya atılan iddialara değindi. Hao, Star Xu’nun serbest kalmış olabileceğiyle ilgili iddialar hakkında konuşup “lütfen resmi duyuruyu bekleyin.” dedi. Jay Hao ayrıca kullanıcıların paralarının güvende olduğunu ve işlemlerin normale dönmesiyle birlikte borsadaki paraların tamamının çekilebileceğini açıkladı.

okex-kripto-para-jay-hao
Jay Hao tarafından paylaşılan tweet
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!