Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Arzının Yüzde 95’i Yalnızca Yüzde 2’lik Balinaların Elinde

Bitcoin fiyatının 18 bin doları görmesi ile BTC balinaları daha da büyüdü. Tüm BTC adreslerinin %2’ni oluşturan tepedeki kesim, toplam Bitcoin arzının yaklaşık %95’ini elinde tutuyor.

Lider koinin son rallisi ile Bitcoin balinalarının elleri daha da güçlendi. Bloomberg tarafından yayınlanan habere göre, Bitcoin arzının %95’i yalnızca %2’lik bir kesim tarafından kontrol ediliyor. Bu verileri saplayan Crypto Flipside’ın veri bilim başkanı Eric Stone’a göre BTC fiyatının artması ile bu büyük yatırımcılarda da yoğunlaşma gözlemlendi.

bitcoin-arzi-balina

Balinaların güçlenmesi neden endişe verici?

BTC balinalarının ellerinin güçlenmesi, Bitcoin’in merkezileşmesine yönelik endişeleri körüklüyor. Balina yatırımcılarda artan BTC konsantrasyonunun, piyasa üzerinde büyük etkiye sahip olabileceği ve alanın manipülasyona daha açık hala gelebileceği düşünülüyor.

Flipside’dan Eric Stone balinaların ellerindeki Bitcoin’leri birden satarak büyük çaplı bir şok başlatabileceği senaryosunu pek olası bulmuyor. Stone’a göre bu büyük yatırımcılar ellerindeki BTC’leri yavaş yavaş ve ihtiyatlı bir şekilde tasfiye edebilirler.

En zengin Bitcoin cüzdanı Huobi’de

BitInfoCharts verilerine göre 100’den fazla BTC’ye sahip cüzdanlar, toplam arzın %61,5’ini oluşturuyor. By cüzdanlar, toplam adreslerin %0,04’ünü temsil ediyor. Yaklaşık 1.8 milyon dolarlık Bitcoin’e sahip 14 bin 5 balina bulunuyor. 16 milyondan fazla adres ise en az 0,001 Bitcoin tutuyor ve bu rakam tüm cüzdanların yaklaşık %49’unu temsil ediyor.

Buna karşılık kripto para borsaları, büyük bireysel yatırımcılara karşı giderek güç kaybediyor. Birçok borsa her geçen gün BTC rezervi konusunda sıkıntı yaşıyor. Buna rağmen, şu an en zengin Bitcoin adresi Huobi borsasına ait soğuk bir cüzdanda yaklaşık 2,5 milyar dolar değerinde 141 bin 452 Bitcoin tutuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!