Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Borsası Binance Forbes’a İftira Davası Açtı

Kripto para borsası Binance, kullanılan yasal kaçınma taktiklerini ortaya çıkardığı iddia edilen bir belge nedeniyle Forbes Media LLC’ye iftira davası açtı. Binance, Forbes’un sitesinde hala ulaşılabilir olan makalenin kaldırılmasını ve belirlenecek olan tazminatın ödenmesini istiyor. 

Binance Holdings Limited, ABD New Jersey Bölge Mahkemesi’ne giderek Forbes ve ilgili iki gazeteci Michael del Castillo ve Jason Brett’e dava açtı. Binance, Forbes’ta yayınlanan “çok sayıda yanlış, yanıltıcı ve karalayıcı ifade içeren” yazıdan dolayı, şirketin zarar gördüğünü öne sürüyor.

Binance, açtığı davada “Tai Chi” belgelerine dayanan bir dizi iddiayı ve hatta belgenin doğruluğunu dahi yalanladı. Gösterdiği karşı kanıtlar ile Forbes yazısındaki iddiaları çürüttü. Binance, Forbes davası kapsamında makalenin kaldırılmasını ve duruşmada belirlenecek tazminatın ödenmesini talep ediyor. Şirket ek olarak, sanıklara yanıltıcı yazı için özür talep eden bir mektup da yolladı.

Sonu dava ile biten yazıların detayları

Michael del Castillo, 2018’de sızdırıldığı öne sürülen ve ‘Tai Chi’ olarak adlandırılan belgeleri içeren bir makale kaleme aldı. Ardından Jason Brett ise konu hakkında bir ek haber yayınladı. Bu iki yazının da ana çerçevesi, Binance’in ABD denetimlerinden nasıl kaçmayı başardığıydı. Forbes yazarlarının iddialarına göre sözde stratejiler, Tai Chi belgeleri ile açığa çıkıyordu.

Forbes’un hikayesine göre Tai Chi belgeleri, yalnızca Binance’in üst düzey yöneticileri tarafından görüldüğüne inanılan bir sunumdan sızdırılan bir stratejik plandır. Forbes’a göre belge eski bir Binance çalışanı olan Harry Zhoe tarafından oluşturuldu.

Binance borsası, yazılan hikayeleri yanlış ve iftira olarak nitelendirirken; bu yayınların kendilerine milyonlarca dolar zarara mal olduğunu öne sürdü. Binance, her daim yasak gerekliliklere uyduğu ve kuralları çiğnemediklerini söyleyerek kendini savunurken; Forbes tarafından iddia edilen şekilde Harry Zhou adında bir çalışanlarının hiçbir zaman bulunmadığını da ekledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!