Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

OKEx Token Hızla Yükseliyor: Yükselişin Arkasındaki İddia Ne?

Dünyanın en büyük Bitcoin borsalarından birisi olan OKEx, 16 Ekim 2020 tarihinden beri kullanıcılara para çekme hizmeti veremiyor. Kurucu Star Xu’nun gözaltına alındığı iddiasından sonra para çekme işlemlerini durduran OKEx, fonların ise tamamen güvende olduğunu vurgulamıştı. Şimdi ise OKEx’in tokeni OKB’nin fiyatında görülen beklenmeyen yükseliş, kritik bir iddiaya kapı araladı.

Çin piyasasına olan yakınlığı ile tanınan Dovey Wan, Star Xu’nun gözaltından çıktığı iddialarının gündemde dolaşmaya başladığını aktardı. Bu iddianın ardından Bitcoin borsası OKEx’in tokeni OKB’nin hem spot piyasadaki hem de FTX üzerindeki OKBBULL tokeni yükselişe geçti.

FTX kripto para borsasında OKBBULL’un birim fiyatı son 24 saat içerisinde %17 yükseliş elde etti. OKBBULL token, normal OKB fiyatının 3x kaldıraçlı hali olarak düşünülebilir ve yatırımcıların hem kazançları hem de kayıpları 3 kat daha etkili olmakta.

Bitcoin borsası OKEx, para çekme işlemlerini açacak mı? 

OKB’nin spot piyasadaki fiyatı ise son 24 saat içerisinde %4 artış elde etti ve iddialar ile en çok kaldıraçlı işlem piyasasındaki fiyatlarda artış yaşandığı görülüyor. Henüz OKEx kurucusu Star Xu’nun durumu hakkında resmi bir açıklama yapılmadı ve bu iddia tamamen desteksiz de olabilir. Kendisine kaynak soran bir kişiye yanıt veren Wan, kaynaktan emin olmadığını ifade etse de yaşanan gelişmelerden sonra “neyin güvenilir olup olmadığının” anlaşılabileceğini vurguladı.

Buna yanıt veren bir takipçinin ise OKEx kurucusuna öfke kustuğu Twitter’ın sunduğu otomatik çeviriden de anlaşılabilmekte.  Bu iddiaların devamında para çekme işlemlerinin hala kapalı olması ise yatırımcıların umutlarını suya düşürebilir. İddiaların netlik kazanması için ise para çekme işlemlerinin açılması şart gibi gözüküyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!