Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

JPMorgan CEO’su Bitcoin’e (BTC) Hala Sıcak Bakmıyor

Kurumsal yatırımcıların hücum ettiği Bitcoin (BTC), yatırımcılara bunun karşılığını verip 18.500 dolara kadar tırmandı. Bu süreçte eski Bitcoin eleştirmenlerinden MicroStrategy CEO’su Michael Saylor gibi isimlerin BTC lehine açıklamalar yaptıkları ve hatta BTC aldıkları görüldü. Ancak en eski BTC düşmanlarından birisi olarak görülen JPMorgan Chase CEO’su Jamie Dimon ise hala aynı tutuma sahip gibi gözüküyor. 

JPMorgan, Blockchain teknolojisine inanıyor 

The New York Times tarafından düzenlenen bir konferansta konuşan Dimon, “Bitcoin bana göre değil” ifadesi ile bu olumsuz tavrını devam ettirdi. Aslında Dimon’ın önderlik ettiği dünyanın en büyük finans kuruluşlarından birisii olan JPMorgan, blockchain teknolojisini kısa sürede benimsedi. JPM Coin isimli kendi dijital parasını da piyasaya süren dev banka, bankalar arası ödemelerde bunu kullanıyor.

Dimon da buna yönelik açıklamasında blockchain’in insanların dünya çapında daha ucuza para transferi yapabilmelerini sağlama konusunda kritik bir gelişme olduğunu vurguladı. “Her zaman blockchain teknolojisini destekleyeceğiz” açıklamasını kullanan Dimon, başka bir milyarder isim Ray Dalio’nun açıklamalarına benzer tonda konuştu.

Dimon: Bitcoin bana göre değil 

Bridgewater Associates’in efsanevi ismi Ray Dalio da aynı Dimon gibi Bitcoin’e güvenmediğin ima etmişti. JPMorgan CEO’su açıklamasının devamında insanların altın, ABD doları ve ABD hazine tahvilleri yerine Bitcoin alıyor olmasına da şöyle cevap verdi:

“Çok zeki insanların bunun altın, ABD doları ve ABD hazine tahvillerinden daha iyi performans sergileyeceği inancı ile Bitcoin aldıklarının farkındayım. Bırakın yapsınlar. Bu bana göre değil.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!