Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bir Binance Kullanıcısı 220 Bin Liradan Bitcoin Aldı

Bir Binance kullanıcısı pek çok borsada 12 bin 800 dolardan işlem gören Bitcoin’i 28 bin dolar gibi bir fiyattan satmayı başardı.

Dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance bu sabah ilginç bir işleme ev sahipliği yaptı. Binance üzerinden Avustralya Doları ile işlem yapan bir kripto para yatırımcısı bir adet Bitcoin alabilmek için genel spot fiyatının iki katından fazla ücret ödedi.

binance-aud-bitcoin-40-bin
Binance’te BTC/AUD paritesinde yapılan 40 bin dolarlık işlem

İşlemin gizemi henüz çözülmedi

Binance’in günlük grafiğinde görülebileceği üzere bir Bitcoin an itibarıyla 18 bin 127 Avustralya Doları’na denk gelmekte. Fakat kimliği bilinmeyen bir borsa kullanıcısı Bitcoin’i neredeyse 40 bin Avustralya Doları’ndan satışa çıkardı ve yine kim olduğu belli olmayan bir kullanıcı bu satış emrini doldurdu.

Borsa üzerinde yapılan bu Bitcoin işlemi ilk olarak Steven Diep’in dikkatini çekti. Diep olayı “Aman Tanrım! Birisi 40 bin AUD’dan Bitcoin aldı!” yorumuyla paylaştı. Bu işlem Amerikan Doları bazında 28 bin dolara; Türk Lirası bazında ise 220 bin liraya denk gelmekte. Bu tweete yanıt veren insanlar bu işlemin ardında yatan hikayeyi soruşturmaya başladılar.

İnsan hatası mı yoksa borsa hatası mı?

Bazı sosyal medya kullanıcıları Binance’teki bu 28 bin dolarlık Bitcoin işleminin insan hatası olduğunu düşünüyorlar. Bir takipçinin tahminine göre bu işlem piyasa fiyatı ile limit fiyatını karıştıran bir yatırımcı tarafından yapıldı.

Başka bir takipçi ise bunun borsayla ilgili teknik bir sorun olabileceğini düşünüyor. Bazı kripto para takipçileri ise “demek biri 28 bin dolardan Bitcoin almaya razı geldi” şeklinde bir mesaj vererek bunu bullish bir olay olarak değerlendiriyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!