Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vitalik Buterin: Ethereum’a “Atsız Araba” Muamelesi Yapmayın

Ethereum kurucusu Vitalik Buterin paylaştığı bir tweet ile kripto para sektöründeki “altcoin” terimine itiraz etti. İtirazını bir örnekle destekleyen Buterin, Ethereum’u “altcoin” olarak değerlendirenlerin ona adeta “atsız araba” muamelesi yaptıklarını söyledi.

Dünyanın ilk kripto para birimi olan Bitcoin piyasa değeri bakımından piyasaya öncülük etmeyi sürdürüyor. Fakat Bitcoin’i diğer kripto paralardan ayrı kılan tek şey piyasa değeri değil. Bitcoin piyasadaki algısı sebebiyle de diğer kripto paralardan ayrılıyor. Bu ayrılık o kadar keskin ki Bitcoin dışındaki her bir kripto para “altcoin” çatısı altında toplanıyor. Bitcoin bir yana; diğerleri bir yana.

Altcoin terimine karşı çıkmaya başladılar

“Altcoin” deyimi Bitcoin’e alternatif olarak geliştirilmiş kripto paralar anlamına gelir. Fakat sektörün bazı önde gelen isimleri içinde yaşadığımız dönemde artık bu deyimin kullanılmasına karşı çıkıyor. Artık “2015 yılında değil 2020’de olduğumuzu” hatırlatan bu isimler, Bitcoin haricindeki kripto paraların artık “Bitcoin’e alternatif” olarak görülmemesi gerektiğini düşünüyor.

Mythos Capital kurucusu Ryan Sean Adams bu konuya dün paylaştığı bir tweet ile dikkat çekti. Adams kripto para piyasasını “Bitcoin” ve “altcoin” şeklinde ikiye ayırmanın doğru olmadığını; kripto para birimlerinin artık çok daha farklı kategorilere ayrıldığını söyledi. Adams burada kripto sermaye varlıkları, kripto emtialar gibi bazı örnekler verdi.

Ethereum kurucusu bu itirazı destekledi

Adams’ın bu tweeti bazı isimlerin tepkisini çekerken bazı isimlerden destek aldı. Bunu destekleyenler arasında Ethereum kurucusu Vitalik Buterin de yer aldı. Buterin Ethereum gibi bir kripto paraya hala “altcoin” diye hitap etmenin yanlış olduğunu düşünüyor.

Bu itirazını bir örnekle güçlendirmeye çalışan Buterin; içinde yaşadığımız dönemde Ethereum’u “Bitcoin alternatifi” diye görmenin; Lamborghini’yi “atsız araba” diye görmeye benzediğini söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!