Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rusya Başsavcısı Kripto Varlıklar Konusunda Kritik Açıklama Yaptı

Rusya Başsavcısı Igor Krasnov, katıldığı konferansta kamu çalışanlarının kripto para bulundurduklarına ilişkin beyanda bulunmalarının zorunlu olacağına yönelik bir açıklama yaptı. 2018 yılında açıklanan kararda kamu çalışanlarının böyle bir zorunluluğu bulunmuyordu.

Rusya başsavcısı Krasnov’un kamu çalışanlarının sahip olduğu kripto para birimlerini beyan etmeleri gerektiğine yönelik açıklamaları gündeme düştü. Bundan sonra Rusya’daki kamu çalışanlarının 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren sahip oldukları tüm özel kripto varlıkları beyan etmek zorunda olacakları ifade edildi.

Konuyla ilgili açıklamalar, Rusya Federasyonu Başsavcılığı tarafından düzenlenen ve bu yıl Avustralya, Azerbaycan, Bosna Hersek, Hindistan, Çin Kazakistan gibi birçok ülkeden gelen 4,6 binden fazla kişinin katıldığı yolsuzlukla mücadele kapsamında gerçekleştirilen konferansta yapıldı. Krasnov, 2021 yılından itibaren tüm kamu çalışanlarının sahip olduğu varlıkları (sanal paralar dahil) eşit şekilde beyan etmelerinin zorunlu hale getirileceğini söyledi.

Rusya’nın yasa dışı faaliyetlere olan endişesi arttı

Rusya, kamu çalışanlarının kripto varlıklarını 2018 yılında çıkan kararla bildirme zorunluluğu bulunmuyordu. Ancak rüşvet ve yolsuzluk gibi yasa dışı uygulamalarda kullanılabilen kripto para birimlerinin Rusya’nın endişelerini yükselttiği ifade edildi.  Igor Krasnov,  yolsuzlukla mücadele konferansı kapsamında yolsuzluk davalarında 13,6 milyar rublenin ele geçirildiğini ve 2 milyar ruble değerindeki mallara el konulduğunu ifade etti. Bunların 440 milyon dolarının ise beyan edilmemiş ve kamu çalışanlarına ait kripto varlıklardan oluştuğu iddia edildi.

Toplantı, katılan ülkelerin yolsuzluğu önleme ve mücadele konuları kapsamında başsavcılara verilecek ileri düzel bir eğitim ve ülkeler arasında gerçekleşen toplantı ve eğitimlerin geliştirilmesi konusunda fikir birliğine varılmasıyla bitirildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!