Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple CEO’sundan Paypal Yorumu: “Hayal Kırıklığı”

Lider ödeme sağlayıcısı PayPal, Bitcoin ve çeşitli kripto para kullanılarak yapılacak işlemleri destekleyeceğini duyurdu. Bir anda gündemi ele geçiren bu açıklamaya dair yorumda bulunan Ripple CEO’su Garlinghouse, bu hareket için “bir hayal kırıklığı” dedi.

PayPal, bünyesinde kripto paraları destekleyeceğini açıklayarak dün gündemin bir anda yörüngesine oturdu. Ripple CEO’su Brad Garlinghouse da Twitter hesabından bir tweet göndererek bu haberle alakalı düşüncelerini belirtti. CEO’ya göre dünyaca ünlü ödeme öncüsünün kripto paralara gelen bu kabulcü yaklaşımı, olumlu bir gelişme. Yine de bu yeniliğin hayal kırıklığı olduğunu belirten CEO’ya göre, kripto paraların PayPal’a girmesiyle gelebilecek bazı kısıtlamalar, kripto para dünyasının bilinen avantajlarına ters olacak.

Ancak Ripple CEO’su Garlinghouse, PayPal yorumuyla çok da haksız sayılmayabilir.

CEO’nun alıntılayarak yorum yaptığı tweet de bir tweetin alıntılanmasından oluşuyor. PayPal internet sitesinin Sık Sorulan Sorular (S.S.S) bölümünden bir ekran görüntüsü olduğu düşünülen görsel ise biraz dikkat çekici. Görsele göre PayPal, “Kripto paralarımı PayPal’a veya PayPal’dan dışarı aktarabilir miyim?” sorusunu cevaplıyor.

“Şu anda yalnızca PayPal üzerinden satın altığınız kripto paralarınızı tutabilirsiniz. Buna ek olarak, bu varlıkları PayPal içinde veya dışında başka bir hesaba transfer edemezsiniz.”

Bu durumda PayPal’ın kripto para aktivitelerine bazı kısıtlamalar getireceği açıkça görülüyor. Bir internet sitesinin haberine göre bu kısıtlamalar, sadece bununla da bitmiyor. Her ne kadar görselde belirtilmese de PayPal üzerinden kripto para çekimleri de –en azından şimdilik– yapılamayacak.

Ripple taşınmayı düşünüyor

Bloomberg TV’ye konuşan Ripple CEO’su, PayPal sınırlamalarının Amerika Birleşik Devletleri’ndeki kripto paralara dair yasal belirsizlikler sebebiyle olduğunu düşünüyor.

CEO Garlinghouse, yöneticisi olduğu Ripple Labs’i de sırf bu yasal belirsizliklerden dolayı ABD dışına taşımayı planlıyor. CEO’nun aklındaki ülkelerin arasında ise Birleşik Arap Emirlikleri, İsviçre, Japonya, İngiltere ve Singapur var. ABD şirketi olmaktan gurur duyduklarını söyleyen CEO, aslında yer değiştirmek istemediklerini belirtti. Ancak CEO’ya göre ABD’de kripto paraların durumuna dair var olan çelişkili görüşler, olumsuz bir ortam yaratıyor.

ripple-paypal

PayPal gündemi nasıl sarstı?

Dün yaptığı açıklamayla dünyanın en büyük ödeme sağlayıcılarından olan PayPal, kripto paraları destekleyeceğini duyurdu. Bu açıklamayla birlikte Bitcoin (BTC) 12 bin dolar barajını aşarak Türk Lirası bazında bir rekora imza attı ve 1 Bitcoin, tam 100 bin lira oldu.

Şirketin yaptığı duyuruya göre desteklenen dijital varlıklar arasında Bitcoin, Ether, Bitcoin Cash ve Litecoin bulunuyor. Büyük çoğunluğu Ripple tarafından kontrol edilen dördüncü büyük kripto para XRP ise henüz listede yok. PayPal’ın kripto para yeniliğini ilerleyen günlerde ABD’deki müşterilere sunması bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!