Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance CEO’su CZ Bitcoin’e Tehdit Oluşturacak Şeyi Açıkladı

Binance CEO’su CZ, bir röportajda Bitcoin için tehdit unsuru olabilecek şeyi detaylarıyla açıkladı. CZ’ye göre bu unsur, son zamanlarda merkez bankalarının sıklıkla gündeme getirdiği CBDC’ler oldu.

Fortune dergisinin yaptığı röportajda Binance CEO’su Changpeng Zhao’ya (CZ) Bitcoin ve dijital merkez bankası paralarına ilişkin görüşleriyle birlikte Çin Merkez Bankası’nın test ettiği dijital yuanın kripto paraları nasıl etkileyeceği üzerine sorular soruldu. CZ, Fortune dergisi yazarları Jen Wieczner ve Jeff Roberts’ın video konferans yöntemiyle gerçekleştirdiği röportajda, yeni ve iyi tasarlanmış bir dijital para biriminin Bitcoin için bir tehdit unsuru olabileceğini öne sürdü. Konuya ilişkin şunları söyledi:

“Eğer daha açık, daha özgür, Bitcoin’den daha az kısıtlamaya sahip ve kullanımı daha hızlı ve daha ucuz bir kripto para birimini kullanmaya teşvik eden bir hükümet olursa, işte bu Bitcoin’i tehdit eder. Ancak bu sektör için iyi bir şey demektir, çünkü Bitcoin’den daha iyi bir şey olacak ve onun yerini alacak.”

CBDC’lerin ilk versiyonunun ise Bitcoin için büyük bir tehdit unsuru olmayacağını dile getirdi. Kripto para sektörü için CBDC’lerin veya herhangi bir dijital paranın olumlu etkisini olacağının altını çizen CZ, bu paraların kripto varlıkların bilinirliğini artıracağını söyledi. Ayrıca merkez bankalarının oluşturacağı CBDC’lerden çok azının Bitcoin kadar özgürlük sağlayacağına inandığını da belirtti.

Kısa vadede herhangi bir sorun olmayacak

Binance CEO’su bazı CBDC’lerin Bitcoin için tehdit oluşturabileceğini söylerken kısa vadede böyle bir beklentisinin olmadığını da vurguladı. Dijital merkez bankası paralarının başlangıç aşamasında Bitcoin’e kıyasla çok daha kısıtlayıcı olacağını söyleyen Zhao bunların büyük ölçüde devlet kontrolünde olacağını hatırlattı.

Zhao’ya göre yakın gelecekte görülecek CBDC’lerin kısıtlı sayıda arza sahip olması, insanlara Bitcoin kadar fazla özgürlük sunması muhtemel görünmüyor. Bu da CBDC’lerin kısa vadede Bitcoin’i etkilemeyebileceği anlamına geliyor.

“Pandemi Binance’e yaradı”

Binance’in ve genel olarak kripto paraların koronavirüs pandemisindeki performansı sorulduğunda CZ, pandeminin kripto piyasası için olumlu etkileri olduğunu ifade etti. Binance üzerindeki işlemlerin yükseldiğine vurgu yapan Binance CEO’su, tüm zamanların en yüksek trafiğini gördüklerini söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!