Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Bu İki Haberle 13 Bin Dolara Dayandı

Bitcoin son günlerdeki istikrarlı yükselişi ile 13 bin dolara doğru emin adımlar ile ilerliyor. Bir analist Bitcoin’in bu yükseliş trendini iki temel sebebe bağlıyor; Paypal ve ABD teşvik paketi.

Bitcoin son 24 saatte %4.4 ve son 7 gün içinde %12 artış göstererek fiyatını 12 bin 790 dolar sularına çıkarmayı başardı. Bitcoin kat ettiği bu yol ile yeniden en iyi performans gösteren makro varlıklar arasında sayılmaya başladı. Aslında Bitcoin, geçtiğimiz hafta da 11 bin doların üzerine net bir artış gösterdi ve OKEx’ten para çekim işlemlerinin durdurulması sonrası bir konsolidasyon sürecine girdi.

Bitcoin-13-bin-dolar-yukselis
7 günlük fiyat değişimini gösteren BTC/USD grafiği. Kaynak

Bitcoin, son günlerde silkelenerek ölü toprağını üzerinden attı ve önemli bir ivme kazandı. Analist Nick Chong işte bu ivmeyi iki ana gelişmeye bağlıyor.

PayPal’den Kripto Para Hamlesi

Kamuoyu aslında bir süredir PayPal‘in kripto paralar ile ilgili atacağı adımı bekliyordu. Aylar öncesinden yayınlanan iş ilanları ve basına sızdırılan bir takım raporlar ile birçok kişi PayPal’in hamlesini öngörebiliyordu fakat yine de resmi bir açıklama yoktu.

İşte beklenen açıklama geldi; PayPal kripto para birimlerini destekleyeceğini açıkladı. Platform üzerinden satın alınan Bitcoin, Ethereum veya başka altcoinleri çekilemeyecek olsa da, çoğu kişi bu hamleyi “kripto paraların kabulü” şeklinde yorumlamayı seçti. Paypal kullanıcılarına aynı zamanda dijital varlıklarla ödeme kabul eden satıcılardan ürün alma şansı da vereceğini duyurdu.

 Teşvik Paketi Açıklamaları

Amerika Birleşik Devletleri, koronavirüsten etkilenen halk için yayınlamayı planladıkları 2. teşvik paketinin yankıları ile çalkalanıyor. Pakette henüz bir karara varılamadı ve müzakereler yılan hikayesine döndü. Çoğu ekonomist, teşvik paketinin 3 Kasım’da gerçekleşecek olan ABD başkanlık seçimlerinden önde çıkmayacağını iddia etti. Fakat seçim adayları Joe Biden ve Donald Trump, teşvik paketini kendi lehlerine çevirmekte kararlılar.

Joe Biden’ın seçilmesi halinde, yeni başkanın ilk icraatlarından birinin bu teşvik paketi olması beklendiği için oldukça cömert bir teklifte bulunacağı öngörülüyor. Ayrıca Donald Trump son yaptığı açıklamalar ile, teşvik faturasının çok yakında eline geçeceği ve halkın lehine bir karar çıkacağı vurgusunu yaptı. Her iki durumda da, teşvik paketi ile piyasaya dolar enjekte edilmesi Bitcoin kanadında olumlu bir gelişme olarak yorumlanıyor. Teşvik paketleri ile doların değer kaybedeceği görülürken, Bitcoin’e olan inançlar artmaya ve fiyat da ivme kazanmaya devam ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!