Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Zengini Reklamcı Tüm Servetini Nasıl Kaybetti?

Reklam ajansı kurdu, ajansı battı. Kalan parasıyla Bitcoin aldı, Bitcoin zengini oldu. Ardından tüm servetinin yıllar içinde ellerinden kayıp gitmesini izledi…

What Bitcoin Did” ve “Defiance” adlı podcastleriyle tanınan eski reklamcı Peter McCormack, önce Bitcoin zengini oldu, daha sonra kazandığı tüm serveti kaybetti. McCormack, Bitcoin ile yaşadığı inişli çıkışlı ilişkiyi ropörtajlarda ve podcastlerinde anlattı. Peki eski reklamcı elindeki serveti nasıl kaybetti? İşte Peter’ın Bitcoin hikayesi…

Her şey ajansının batmasıyla başladı

Peter McCormack, Londra’da 2016 yılına kadar bir reklam ajansı yönetti. Ajans oldukça başarılıydı ve cirosu 3 milyon sterlin değerindeydi. Fakat bazı talihsizlikler oldu ve ajans battı. McCormack, elindeki parayla yatırım yapmaya karar verdi ve tercihi Bitcoin’den yana oldu. Bu büyük yatırım kararını vermesinde 2013 yılında yaptığı ufak çaplı Bitcoin yatırımlarının da etkisi oldu.

McCormack, Ocak 2017’de Bitcoin’e 5000 sterlin yatırdı. O zamanlar Bitcoin’in değeri 600 dolar seviyesindeydi. 7-8 BTC alarak kalan parayı diğer kripto paralara bölüştürdü. Kripto para piyasasının büyüsüne kapılarak yatırımlarının sayısını artıran McCormack, birkaç hafta içerisinde 23.000 sterlin yatırmıştı bile. Peter, Bitcoin’in yükseleceğine inanarak yatırımlarını artırmaya devam etti. 2017 yılının bahar aylarında elinde 300.000 dolar değerinde BTC bulunuyordu. Yaz aylarında ise bu rakam 500.000 dolara fırlamıştı. Fakat McCormack Bitcoin’in 10 kat yükseleceğini tahmin edememişti.

Bitcoin Yükseliş
Bitcoin Yükseliş

Bitcoin fiyatı şişmeye devam etti

Bitcoin fiyatının yükselmesiyle birlikte medyanın ve insanların kripto paraya olan ilgisi de artıyordu. Herkes McCormack’e Bitcoin yatırımıyla ilgili sorular soruyordu. Bunun üzerine bir Facebook grubu kurdu ve ardından podcast yapmaya başladı. Heyecanlı Bitcoin yatırımcılarıyla birlikte daha da büyülenen McCormack, oluşan Bitcoin balonunun farkında bile değildi. Kendisi ve çevresindeki diğer Bitcoin yatırımcıları, farkında olmadan Bitcoin balonunu şişirmişlerdi.

2017 yılının sonunda 20.000 dolara çıkan Bitcoin, McCormack’in gözünü karartmasına neden oldu. Portföyü 1.2 milyon dolara ulaşan McCormack, kontrolden çıktı ve yeni projelere yatırım yapmaya koyuldu. Çocukluktan beri futbol kulübü olan Bedford Town’ı satın almak isteyen Peter, hayalini gerçekleştirmek için 5 milyon sterline ihtiyacı olduğunu biliyordu. Kendisine 6 aylık bir süre verdi ve hedeflerine ulaşacağına inanmayı sürdürdü.

Parasını katlamak için çalışmaya devam eden Peter, bir yandan podcasti için dünyayı geziyor, arkadaşlarıyla eğleniyor ve ailesine çok pahalı hediyeler alıyordu. Lüks içinde hayatını sürüp keyfine bakıyordu. Çocukluk hayalini gerçekleştirmeyi kafasına öyle bir koymuştu ki birkaç ev satın alıp değerlendirmek veya bağışta bulunmak aklına bile gelmemişti. Çünkü Peter için bu hayali gerçekleştirmenin tek yolu buydu.

bitcoin-balonVe Balon Patladı…

Ocak 2018’de balon patladı. Bitcoin çok sert bir şekilde düştü ve yaklaşık %85 oranında değer kaybetti. Peki McCormack ne yaptı? “Şimdi satmanın bir anlamı yok” diyerek sürekli bekledi ve Bitcoin’in düşüşünü izledi. Sahip olduğu tüm servet de zaman içinde yok oldu. Giden servetiyle birlikte çocukluk hayali de kayboldu.

Peter Şimdi Ne Yapıyor?

Pişmanlıkla zaman kaybetmek istemediğini sürekli dile getiren Peter, şu anda yaptığı işle ve yatırımlarıyla mutlu olduğunu söylüyor. Yaptığı podcast ile birçok insana ulaşan McCormack, 4000 dolar değerindeki Bitcoin’ini de satmış. Kendisine sorulan “Podcastiniz ve 1.2 milyon dolar arasında bir seçim yapmanız istense hangisini seçerdiniz?” sorusuna podcast yanıtını vererek işini ne kadar sevdiğini bir kez daha vurgulamış.

Bu tercihine rağmen hala Bitcoin ile ilgili iyimser düşünceleri olduğunu vurgulayan Peter için kripto paralar günümüz dünyasında gerçekten ihtiyacımız olan bir varlık. Ayrıca Twitter hesabında zaman zaman Bitcoin ile ilgili paylaşımlarda da bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!