Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Listeledi: Oasis Network Nedir?

Binance, Oasis Network tokenı olan ROSE’u listeleyeceğini duyurdu ve kullanıcıların ROSE ile anında işlem yapabileceklerini söyledi. Listelenecek pariteler arasında ROSE/BTC, ROSE/BUSD ve ROSE/USDT bulunduğu belirtiliyor. Yeni tokenın listelenme ücreti ise 0 BNB. Peki Binance’in duyurmuş olduğu Oasis Network nedir, nasıl çalışır? Gelin inceleyelim.

Oasis Foundation, Twitter’da Oasis Network ana ağının başlatıldığını açıkladı. Gizlilik ve ölçeklenebilirlik konusunda iddialı olan bu yeni protokol; blockchain tabanlı, 70’in üzerinde bağımsız doğrulayıcıya sahip merkeziyetsiz bir protokoldür. 18 Kasım saat 16:00’da (UTC) yükseltmenin gerçekleştiğini belirten Oasis, ROSE tokenının transferinin etkinleştirildiğini ve staking işlemlerinin başlatıldığını dile getirdi.

DeFi üzerinde devrim yaratmayı hedefleyen Oasis, gizliliği ve ölçeklenebilirliği temel aldıklarını blog gönderilerinde paylaştı.

oasis-network
Oasis Network nasıl çalışır?

Oasis ağı, ölçeklenebilir, özel bir ağdır ve benzersiz bir mimariye sahiptir. Consensus ve ParaTime adlı iki ana katmanı bulunan ağın tasarımı, birden fazla kullanımı destekler niteliktedir.

oasis-network

Oasis Network; CryptoSafe Alliance – Binance, Nebula Genomics, Balancer, Meter gibi birçok büyük şirketle ortak projeler geliştiriyor. Ağ üzerinde birçok doğrulayıcı, uygulama ve ortaklıklar bulunduğu belirtilirken küresel katılımın da oldukça yüksek olduğu ifade ediliyor. Oasis Network’ün 100’ün üzerinde elçisi var. Bu elçiler, Türkiye de dahil olmak üzere Çin, Fransa, Brezilya, Hindistan, Kore, Vietnam, Rusya gibi ülkelerden Oasis ağına katılım gösteriyorlar.

Ek olarak, 5 kıtada bulunan 25’ten fazla üniversite ve topluluğun Oasis Network nodelarını çalıştırdığı, bu nedenle de blockchain tabanlı en büyük üniversite programı olduğu ifade ediliyor.

Oasis-Eth ParaTime: Ethereum’dan daha hızlı

Ağ üzerinde ETH ParaTime desteği de bulunduğu aktarılanlar arasında. Oasis-Eth, Ethereum ile tamamen uyumlu, ancak ETH’den daha hızlı ve ekonomik bir katman olma özelliği taşıyor. Aynı zamanda Ethereum ağında bulunan ve yapılacak olan tüm DApps’leri destekliyor. Onay işlem süresi ise yalnızca 6 saniye.

Oasis ağı ve gizlilik 

Oasis Network’ün en temel hedeflerinden birisi gizliliğin ön planda olmasıdır. Bunun için ağda bulunan nodeların işlediği verilerin şifrelendiği özel bir gizlilik desteği sağlandığı belirtiliyor. Ağın ParaTime katmanında bulunduğu ifade edilen bu gizlilik desteği, katmanda oluşturulan uygulamaların blockchain ağının özelliklerinden ve avantajlarından da tam anlamıyla yararlanmalarını sağlıyor. Oasis, bu gizlilik desteğiyle işlem yapmak isteyenlerin web sitelerini ziyaret ederek başvuru yapabileceklerini de belirtiyor.

ROSE tokenı hakkında

Oasis, ROSE tokenının ağ üzerinde bulunan tüm işlemlerde kullanılacağını söyledi. Gizliliğe verdiği önemi sürekli vurgulayan Oasis, “gül” sembolünü de gizliliği sembolize ettiği ve vizyonlarını tam olarak yansıttığı için tercih ettiklerini açıkladı.

oasis-network

DeFi için devrim niteliğinde

Oasis, DeFi ağlarında bulunan yüksek ücret, kimlik ve işleyiş problemleri gibi bir dizi soruna değinerek Oasis Network’ün bu sorunlara çözüm olacağını dile getiriyor. Kolay, ölçeklenebilir, kullanıcı dostu tasarımıyla kullanıcıların rahatça işlem yapabilmelerine olanak tanımayı hedefliyorlar. Meter, Balancer, Chainlink ve daha birçok DeFi projelerinin Oasis ekosistemine katıldıkları da ayrıca belirtiliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!