Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Madenciliği ile Rekor Sayıda Gelir Elde Ediliyor

Bir analiz sitesinin 18 Kasım’da paylaştığı verilere göre Bitcoin (BTC) madenciliği ile elde edilen gelirlerde önemli bir artışın yaşandığı açıklandı. Buna göre madencilik gelirleri, halving öncesi seviyelere geri dönmüş durumda.

Bitcoin, son zamanlardaki yükselişi ile gündemi resmen ele geçirdi. Yatırımcıları mutlu etmeye devam eden lider kripto para birimi aynı zamanda madencileri de mutlu ediyor gibi duruyor. Analiz sitesi Glassnode’un yakın zamanda paylaştığı veriler, Bitcoin madenciliği ile elde edilen gelirlerin halving öncesi seviyelere geri döndüğünü gösteriyor.

Bitcoin madenciliği ödülleri 12.5 BTC’den yarıya düşmüştü

Her halving döneminde Bitcoin madenciliği ile elde edilen gelirlerde bir “yarılanma” yaşanıyor. Sınırlı sayıda (21 milyon adet) Bitcoin üretilmesi gerektiğinden sınıra ne kadar yaklaşılırsa Bitcoin üretebilmek de bir o kadar zorlaşıyor. Yarıya düşen Bitcoin madenciliği gelirlerinin teoride madencilerin aleyhine olması gerekiyordu. Ancak Bitcoin fiyatının son dönemlerdeki zirve koşusu, en son mayıs ayındaki yarılanmayla düşen madencilik ödüllerinin değerini mayıs öncesi seviyelere getirdi.

Bitcoin, mayıs ortası gerçekleşen halving esnasında 9 bin dolardan işlem görüyordu. Halving öncesi saptanan madencilik ödülleri ise 12.5 BTC’ydi. Halving sonrası 6.25 BTC’ye düşen ödüllerin değeri, 18 bin dolardan işlem görmeye başlayan Bitcoin fiyatı sebebiyle mayıs ortasındaki seviyelerine geri dönmüş oldu. Glassnode, bu verileri Twitter üzerinden paylaşırken blok ödüllerini takip eden internet sitesi Blockchain.com ise bunu doğruladı.

Madencilik gelirleri, salgının neden olduğu kripto para piyasasındaki çöküşün ardından bu yılın bir döneminde oldukça düşükte seyretmişti. Ancak yakın zamanda gelen verilere göre 18 Kasım’da blok ödülleri ve işlem ücretlerini içeren günlük gelir 21.2 milyon dolar ile yılın zirvesini gördü. Bu tutar, en son 20.6 milyon dolar ile zirveye en son 6 Mayıs tarihinde yaklaştı. Bitcoin fiyatının yükselmesiyle orantılı olarak tutarın daha da artacak olması ise sürpriz olmayacaktır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!