Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Erzurum’da Büyük Bitcoin Vurgunu: “İnşaat Malzemesi Değilmiş”

Türkiye’de Bitcoin (BTC) ve kripto paralara yönelik ilgi ile bunların tanınırlığı artarken, kötü olaylar da ardı ardına gelmeye başladı. İnternethaber kaynağı tarafından aktarılan bir habere göre, en son Bitcoin dolandırıcılığı haberi Erzurum’dan geldi.

Erzurum’da yaşanan olayda şu an için en az 40 kişinin bu dolandırıcılık yüzünden mağdur olduğu ifade ediliyor. Tuba P., ve ortağı Seda K., isimli iki şahsın, inşaat yatırımını ön plana sürerek onlarca kişiden para topladığı iddia edilmekte. Buna kanıp yatırım yapanlar daha sonra Bitcoin yatırımı için para aktardıklarını fark edince ise olaylar kopma noktasına geliyor.

Bitcoin yatırımı “için” eşinden boşandı 

M.N isimli şahsın ise “kolay yoldan zengin olmak için”  hem dolandırıldığı hem de yuvasının yıkıldığı görülüyor. Bu dolandırıcılar yüzünden “kağıt üzerinde boşandığını” belirten M.N, bu olayı şu şekilde anlatıyor:

“Eşim ve Tuba P., kredi çekmek için bankaya gitti. Ancak benim eskiden bankalara olan borcumdan dolayı eşime, benimle resmi nikahı var diye krediyi vermediler. Banka görevlisinin boşandığınız zaman kredi çekebilirsiniz lafını duyan Tuba P. eşimle beni adliyede boşanma davası açtırarak boşattırdı ve kredi çektirdi. Normalde kağıt üzerindeki boşanmamız gerçeğe dönüştü. 2 yaşındaki çocuğumu göremiyorum.

Ben 7 yıllık evliliğimi bitirdim. Eşim de psikolojik sorunlarından dolayı beni evde görmek istemiyor o beni suçluyor, ben onu suçluyorum”

Bitcoin yatırımı olduğunu sonradan öğrendi 

M.N. bu batağa nasıl düştüklerini ve kredi çekmelerine rağmen arabalarını satmak zorunda kaldıklarını ise şu şekilde detaylandırıyor:

Eşimin iş yerindeki arkadaşı Birgül D. eşime annesi Songül D’nin bazı kişilere para yatırdığını ve yüksek kar ettiğini söylemiş ve ardından eşim Serap N’yi Seda K.’ ile tanıştırmış. Seda K. bu işe girmemiz için arabamızı satmayı teklif etmiş. Eşim de bana gelip arabasını satarak inşaat malzemesi sektörüne gireceğini söyledi. Kendisine karşı çıktım. Eşim bana ‘eğer bana müsaade etmezsen ben seninle boşanıp yine de bu işi yapacağım’ dedi.”

Ne yapıp etse de arabayı satmak zorunda kaldıklarını belirten M.N, bunun devamında ise bu paranın Seda K’nin hesabına aktarıldığını vurguladı. Dolandırıcılar gelen paranın devamında, bu yatırımın karşılığında “belirsiz meblağda” kâr payı alacakları vaatleri ile kurbanları kandırmaya devam ettiler.  M.N’nin eşi ise aldığı kâr payları sonrasında arkadaşlarından ve tanıdıklarından da para toplamaya başladı.

M.N’nin eşinin 1 milyon 800 bin TL topladığı ve hepsini dolandırıcılara verdiği iddia edilmekte. M.N. de eşinden ayrı olarak 427 bin TL toplayıp bunu dolandırıcılara aktardı.

“Olayın üzerinden 3 ay geçtikten sonra iki ortak bize ‘paralarınız çekmeyin biraz katlasın’ dedi. Eşim de bana bu insanların çok güvenilir olduklarını ve çevremdekilerden de para toplayıp bu insanlara yatırmamız gerektiğini söyledi. Daha sonra ben de 5 kişiden 475 bin topladım ve bir kısmını elden bir kısmını da banka hesabından yatırdık”

Kâr payı istedi, senet teklif ile karşılaştı 

Bu olayların devamında ise her ponzi yapısında olduğu gibi dolandırıcıların gerçek yüzü  ortaya çıkıyor. Kâr payı istediklerini belirten M.N, bunun karşılığında kendilerine senet teklif edildiğini vurguladı ve ekledi:

“Bize senet teklifinde bulundular. Tuba P., bize 1 milyon 800 bin TL ödeyeceğine dair senet verdi. Daha sonra savcılığa zorla benden senet aldılar diye suç duyurusunda bulundu. Neden böyle bir şey yaptığını sorduğumuzda da benimle hareket edenlerin sonu gidin bakın ne haldeler, siz sürünmeye devam edeceksiniz gibi şeyler söyledi.”

Bitcoin erzurum
Tuba P.

M.N., Tuba P.’nin hesabında 200 milyon TL’ye yakın para olduğunun ortağı tarafından da teyit edildiğini iddia ediyor. M.N., nitelikli dolandırıcılar olarak tanımladığı Tuba P. ve Seda K. hakkında ise şunları ifade edip sitem etmekte:

“10 ay önce başladı bu ticaret bunlar 6 yıldır Erzurum’da bu işi yapıyorlarmış. Sonradan Bitcoin olduğunu söylediler ama iş işten geçmişti. İnsan bilerek gidip de alın teri ile kazandığı parayla kumar oynamaz. 1 milyon 640 bin lira kaybımız var”

Bitcoin Erzurum
Seda K.

M.N., açıklamasının devamında ise iki ortağın şu an birbirini suçladığını ve paralarını almak istediklerinde “savcılığa vermekle” tehdit edildiklerini vurguluyor. Olayın ise zaten yargıya intikal ettiği aktarılan bilgiler arasında yer almakta.

Türkiye’deki Bitcoin ponzi yapıları artıyor. 

Türkiye’de daha önce benzer Bitcoin dolandırıcılık yapıları da gün yüzüne çıkmıştı. Bunların arasındaki en ünlülerden olan Bitcoin Safiye ise kısa süre önce serbest kaldı. Bir diğer ünlü dolandırıcı Taksi Kürşat‘ın akıbeti ise bilinmiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!