Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Safiye Artık Serbest!

Kendini yatırım uzmanı olarak tanıtan ve Bitcoin Safiye olarak bilinen Safiye Gökçe Y., yurt dışına çıkmama koşuluyla serbest bırakıldı.

Ülkeyi Dolandırdı

Bitcoin Safiye olarak tanıdığımız Safiye Gökçe Yüce, ilk dolandırıcılığını bundan iki yıl önce Aydın’da yaptı. Aydın Devlet Hastanesi’nde kontrole gittiği sırada bir doktora Bitcoin’e yatırım yapmasını tavsiye eden Safiye Gökçe, doktordan onun adına yatırım yapabileceğini söyleyip para aldı. Daha sonra doktora belli miktarda bir kar payı veren Safiye Gökçe, zamanla daha fazla kişiye ulaşmaya başladı.

Hemşireleri, polisleri ikna eden Safiye Gökçe 40 kişiden Bitcoin’e yatırım yapmak için para aldı ve onlara kar payı ödedi. Bu sırada insanlara çeşitli yalanlar söyleyen Bitcoin Safiye birkaç ay önce ortadan kayboldu. Kendisine ulaşamayan mağdurlar, Aydın Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundular.

Bunun üstüne hakkında soruşturma açılan Safiye Gökçe’nin kripto para hesaplarında toplamda 8 bin 300 adet Bitcoin bulundu. Daha detaylı araştırmaların ardından kendisinin Aydın’da 40 kişiyi dolandırdığı ve toplam değeri 30 milyon lirayı bulan 600 BTC’lik bir vurgun yaptığı öğrenildi.

Bunun ardından her yerde aranmaya başlayan Safiye Gökçe Y., birkaç ay önce bursa İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yakalandı. Gebze-Orhangazi-İzmir Karayolu bursa gişelerinde yakalanan Safiye Gökçe, 8 Kasım gününde gözaltına alındı.

Yakalandıktan sonra Aydın’a getirilen Safiye Gökçe Y., Aydın İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü ve mahkemeye çıkartılarak tutuklandı.

Serbest Kaldı

8 Kasım’da gözaltına alınan Bitcoin Safiye dört aydır cezaevindeydi. Ancak kendisinin cezaevi macerası pek uzun sürmedi. Davası görülmeyen ve hakkında iddianame hazırlanmayan Bitcoin Safiye, bugün elektronik kelepçeyle serbest bırakıldı.

Bitcoin Safiye tarafından dolandırılan mağdurlar Bitcoin Safiye’nin bu şekilde serbest bırakılmasına karşı çıktılar. Hürriyet’in haberine göre Avukat Savaş Akçöltekin, mağdurların itirazda bulunmak istediklerini söylüyor:

Savcılık, sanığın tutukluluğunun devamı konusunda talepte bulunmuş. Ancak Aydın 2’nci Sulh Ceza Hakimliği de adli kontrol şartının yeterli olduğu kanısına vararak elektronik kelepçeyle serbest bırakmış. Henüz bu konuda dava da açılmadı. Serbest bırakılması ile ilgili perşembe günü mağdurların avukatlarından birisi olarak itirazda bulunacağız.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment