Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Fiyatında Yükseliş Sürecek Mi? İşte 8 Maddelik Cevap

Ethereum (ETH), beklenen Ethereum 2.0 lansman tarihinin yayınlanması ile 400 dolar bandından kısa süre içerisinde 600 dolar bandına kadar yükseldi. Basın saati itibarıyla 590 dolardan işlem gören ve sert BTC hareketleri ile gerileyen ETH, Spencer Noon’a ve 8 maddelik açıklamasına göre yükselişini sürdürebilecek potansiyele sahip.

Ethereum’u yükselişe götürebilecek 8 gelişme 

Peki Noon’a göre hangi gelişmeler Ethereum’un yükselişinin devam edeceğine işaret ediyor?

  • Ethereum ağındaki günlük aktif cüzdan adresleri yılın başından beri iki katına çıktı. Bu net olarak kullanıcı sayısı yerine geçmese de ağdaki kullanıcıların önemli bir ölçüde arttığı söylenebilir.

  • Ethereum, Bitcoin de dahil kripto para sektöründeki bütün protokollerden daha fazla işlem ücreti çıktısına sahip. Bu da şu an en aktif kullanılan ağın Ethereum olduğuna işaret ediyor.
  • Günlük olarak 80 milyardan fazla gas kullanılıyor. Bu verilere göre Ethereum ağındaki yoğunluk ve talep de net bir şekilde artıyor.
  • 16 milyar dolardan fazla değere sahip stablecoin, Ethereum ağı tabanlı olarak piyasaya sürüldü. Bu değerin yılın başından beri parabolik olarak arttığı görülüyor. Aslında bu gelişme de ETH için daha fazla kullanım alanı yaratıyor.
  • DeFi sektöründeki kullanıcıların sayısı 1 milyonun üzerine çıktı. Yılın başından beri 10 kat artan bu veri, Ethereum ağı ile ilgili yukarıdaki maddelerin bazılarının da temeli olarak biliniyor.

  • DeFi protokollerinde kilitli olan tokenlerin değeri 14 milyar doların üzerine çıktı. Ekosistem hiç olmadığı kadar hızlı olgunlaşıp büyümekte ve ETH bundan faydalanmaya devam ediyor.
  • 150.000 Bitcoin (2,9 milyar dolar), Ethereum ağı tabanlı olarak kullanılıyor. ETH, Bitcoin de dahil olmak üzere birçok varlığa bir şekilde ev sahipliği yapmaya başladı.
  • Ethereum tabanlı merkeziyetsiz kripto para borsalarınnın hacmi son 30 günde 20 milyar dolara ulaştı. Bu yılın toplam hacmi ise 86 milyar doların üzerine çıktı. Merkeziyetsiz kripto para borsaları artık merkezi borsalarla rekabet etmeye başladı ve bu da ETH’nin kullanımını arttırıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!