Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple (XRP) Bank of America ile Ortaklığını Duyurdu

Fintech devi Ripple (XRP), kendi websitesinde yaptığı güncelleme ile Bank of America ile ortak olduğu iddiasını doğruladı. ABD’nin en büyük bankalarından biri olan Bank of America, artık diğer yüzlerce finans kuruluşu gibi XRP’nin de yer aldığı RippleNet teknolojisini kullanıyor.

Dünyanın en büyük blockchain şirketlerinden biri olan Ripple, aylardır konuşulan fakat yalnızca bir iddia olarak kalan ortaklık dedikodusunu doğruladı. Şirket kendi sitesinde yaptığı güncelleme ile birlikte Bank of America logosunu ortaklarının arasına ekledi. Standard Chartered, Santander gibi dev bankalarla ortaklığı bulunan Ripple, Bank of America’ya da teknolojik altyapı sağlıyor.

Bank of America da RippleNet kullanıyor

Bank of America’nın Ripple ile birlikte çalışıyor olabileceğine dair birkaç ipucu vardı. Şirketin bu yıl düzenlediği Swell etkinliğinde Bank of America’nın xCurrent teknolojisini kullandığı açıklandı. Banka bunun yanı sıra geçen yıl yaptığı bir patent başvurusunda Ripple’ın adını geçirdi. Ancak bunlar Bank of America ve Ripple arasındaki ortaklık iddiasını doğrulamaya yetmedi.

Ripple’ın sitesinde yer alan bilgiler ise bu iki isim arasındaki ortaklığın artık kamuya açık bir şekilde paylaşıldığını gösteriyor. Bankanın logosunu sitesine ekleyen Ripple, Bank of America’nın da RippleNet platformuna dahil olduğunu doğruladı.

ripple-ripplenet-bank-of-america
RippleNet ortakları

RippleNet teknolojisini ne işe yarıyor?

Ripple’ın kendi geliştirdiği RippleNet platformu finans kuruluşlarının birbirleri arasında daha hızlı ve daha ucuz şekilde işlem yapmasını sağlıyor. Özellikle yurt dışı ödemeleri için kullanılan bu teknoloji bankalara geleneksel ödeme sistemlerine kıyasla daha etkili bir alternatif sunuyor.

Fintech devi RippleNet üzerinden yapılan işlemlere likidite sağlayabilmek için XRP coini kullanıyor. İşlemlerin normale kıyasla daha hızlı gerçekleşiyor olması bundan kaynaklanıyor. Fakat bu, RippleNet ortaklarının doğrudan XRP kullandıkları anlamına gelmiyor. Aynı şekilde, Bank of America’nın XRP değil RippleNet kullandığını belirtmek gerekiyor.

XRP son 16 ayın zirvesini gördü

Dünya çapında birçok banka ve finans kurumuyla görüşme halinde olan Ripple ortaklarının sayısını artırmayı sürdürüyor. Bu sırada XRP fiyatı da uzun bir kış uykusunun ardından yeniden yukarı yönde hareket etmeye başladı.

Geçtiğimiz son bir yılın büyük bir kısmını 0.30 doların altında geçiren XRP, son günlerde 0.25 doların üstüne doğru tırmanmaya başladı. XRP fiyatı kripto para piyasasındaki genel boğa rallisinin de etkisiyle 0.40 dolar barajını aşmayı başardı. XRP/USD paritesi anlık olarak 0.46 dolardan işlem görmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!