Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin İnşaat Bankası 3 Milyarlık Blockchain Anlaşmasından Vazgeçti

Malezya merkezli, kripto para odaklı bir borsa olan FUSANG, Çin İnşaat Bankası’nın (CCB) 3 milyar dolarlık blockchain anlaşmasından vazgeçtiğini açıkladı. 20 Kasım’da yaşanan olayda FUSANG yetkililerinden ise ‘banka herhangi bir sebep sunmadı’ açıklaması yapıldı.

Malezya merkezli kripto para odaklı bir borsa olan FUSANG, Çin İnşaat Bankası CCB tarafından basılması planlanan 3 milyar dolarlık tahvilin geri çekildiğini duyurdu. Gelişmeyi Reuters ajansından aktaran bir internet sitesine göre FUSANG yetkilileri olaya dair açıklamasız bırakıldı.

Henüz bir açıklama yapılmadı

Paylaşılan detaylara göre anlaşmanın Longbond Ltd isimli bir şirket tarafından düzenleneceği biliniyordu. Anlaşma için ise Malezya’nın Lubuan kentindeki CCB şubesi sponsor oldu ve tahvilin FUSANG borsasında listelenmesinde karar kılındı. Ancak yaşanan yeni gelişme ile birlikte CCB, anlaşmadan çekildiğini duyurarak 3 milyarlık tahvilini borsadan çekti.

13 Kasım’da CCB’den bir ertelenme talebi mektubunun alındığı konuyla alakalı FUSANG yetkilisinden de bir açıklama yapıldı. FUSANG İcra Kurulu Başkanı Henry Chong, bankanın anlaşmanın askıya alınmasıyla alakalı herhangi bir detay vermediğini söyledi. 20 Kasım tarihinde de tamamen iptal edildiği bilinen anlaşmaya dair CCB yetkililerinden ise hâlâ bir açıklama yapılmış değil.

Blockchain odaklı iş birlikleri gündemde

CCB, elindeki blockchain anlaşmasını yakın zamanda sonlandırdı ancak dünyanın en büyük dokuzuncu olarak bilinen BNB Paribas, Ethereum (ETH) ve Tezos (XTZ) platformlarının finansal süreçlerdeki verimliliğini ölçebilmek adına yeni bir çalışma başlattığını duyurdu. BNB Paribas’ın süreç içerisinde CA CIB, Caisse de Dépots, Tokeny ve The Blockchain XDEV ile iş birliği yapacağı bilinirken bankanın blockchain teknolojisi kullanılarak bankalararası bir dijital para çıkarmanın mümkün olup olmadığını görmek istediği öğrenildi.

Yine yakın zamanda merkeziyetsiz blockchain projesi olan TomoChain, bir swap protokolü olan Poolz ile ortaklık yaptıklarını duyurdu. Bu ortaklıkla birlikte her iki proje birbirlerine destek olurken aynı zamanda DeFi platformunu da güçlendirmeyi hedefledikleri açıklandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!