Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Recep Akdağ’dan Mecliste Dijital Para Önerisi

TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı Recep Akdağ, Covid-19 ile mücadele kapsamında dijital para kullanmayı önerdi. Fiziki paranın taşıdığı hijyen risklerinden bahseden Akdağ, bu risklerin önüne dijital para ile geçilebileceğini açıkladı.

Türkiye ve dünyadaki Covid-19 vakalarının sayısı hızla artmaya devam ediyor. Sağlık Bakanlığı dün 6 binden fazla yeni Covid-19 vakası açıklamışken TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı Recep Akdağ’dan pandemi ile mücadele kapsamında yeni bir öneri geldi.

Dijital para daha sağlıklı, daha güvenilir

Dünya Sağlık Örgütü Covid-19 ortaya çıktıktan sonraki birkaç hafta içerisinde virüsün kağıt para üstünde var olabildiğini açıkladı. Bu açıklamayla birlikte Covid-19’un nakit para kullanımı yüzünden yayılabileceği öğrenildi.

Hürriyet’ten Bülent Sarıoğlu tarafından aktarılan habere göre Recep Akdağ, Covid-19 ile mücadele kapsamında nakit para kullanımının azaltılmasını dile getirdi. Virüsün nakit parayla bulaşmasını önlemeyi hedefleyen Komisyon Başkanı, bu amaç doğrultusunda dijital para kullanılabileceğini açıkladı. Akdağ ayrıca HES kodunun milletvekilleri için de kullanılması gerektiğinden bahsetti.

Nakit para kullanımına karşı uyarı

Dünya Sağlık Örgütü Covid-19 ile mücadele kapsamında mart ayında bir bildiri yayınladı ve insanlara banknotlara dokunduktan sonra ellerini yıkamayı tavsiye etti. The Telegraph’ın haberine göre WHO, yaptığı incelemeler sonucunda virüsün banknot yüzeyinde birkaç saatten birkaç güne kadar yaşayabileceğini keşfetti.

İngiltere Merkez Bankası da Dünya Sağlık Örgütü’nü destekler bir açıklama yaparak banknotlardan virüs bulaşabileceğini açıkladı. Bir banka sözcüsü insanları kredi/banka kartı kullanımı konusunda da uyardı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!