Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CipherTrace Monero’yu İzlemek İçin Patent Başvurusu Yaptı

CipherTrace şirketi, gizlilik odaklı Monero tokenını izlemek için patent başvurusu yaptığını duyurdu. Şirket, Monero işlem akışlarını keşfetmek için bazı adli araçlar ve çeşitli izleme metodolojileri üzerine iki farklı patent başvurusunda bulunduklarını beyan etti.

Gizliliği her zaman savunduklarını dile getiren CipherTrace, Monero (XMR) ile yapılan işlemleri izlemek ve raporlayabilmek için iki adet patent başvurusunda bulundu. Şirket, kendi web sitesinde patent içeriğini şu şekilde açıkladı:

  • Mali araştırmalara yardımcı olmak ve Monero işlem akışlarını keşfetmek için bazı adli araçlar,
  • Simülasyon tekniklerine ve Bayesci yaklaşımlara dayalı orijinal izleme metodolojilerinin geliştirilmesi,
  • İşlemleri analiz etmek için istatistiksel yöntemler,
  • Sahte Monero oranını düşürme,
  • Monero ile kara para aklama ihtimaline karşı çeşitli yaklaşımlar,
  • Çalınan veya yasa dışı kullanılan XMR’yi izleme yolları.
  • Üçüncü taraf nodelarına dayanan işlemler hakkında bilgi edinme,
  • Gelişim göstermek için Monero ağına aktif katılım.

“Bitcoin’den sonra Monero suçlulular arasında çok yaygın kullanılıyor”

CipherTrace, 2019 yılının başından beri Amerika Birleşik Devletleri İç Güvenlik Bakanlığı’na konuyla ilgili projeler geliştirdiğini açıkladı. Monero’nun faaliyetlerinden rahatsızlık duyan ABD bakanlığına projeler geliştiren CipherTrace, darknet piyasalarının %45’inin Bitcoin’in ardından Monero’yu tercih etmesi nedeniyle hükümetin Monero’ya olan ilgisinin arttığını söyledi.

Monero’nun gizlilik odaklı ve kullanıcı anonimliğini sağlayan benzersiz bir tasarımı olduğunu dile getiren şirket, hiçbir kullanıcının kasıtlı veya kazara izlenebilir bir duruma düşmediğini belirtti. CipherTrace’e göre Monero’nun bu özelliği, suçluları kendisine çekiyor.

“Amacımız suçluları tespit etmek ve Monero gibi gizlilik odaklı tokenların güvenliğini ve sürdürülebilirliğini artırmak.”

Patent başvuruları onaylanmamış

Decrypt’in haberine göre, Monero ağı üzerinde yapılan işlemleri gizlemek için özel bir tasarıma sahip olsa da CipherTrace’e göre ağ üzerinde gerçekleşen işlemler tamamen izlenebilir. Bununla birlikte, CipherTrace’in yaptığı patent başvurularının onaylanmadığı da açıklandı. Şirketin söz konusu anti-Monero teknolojilerini ABD İç Güvenlik Bakanlığı’na 5 milyon dolarlık bir sözleşmenin parçası olarak satacağı belirtildi.

CoinMarketCap‘e göre Monero (XMR), 2.26 milyar dolarlık piyasa değerine sahip ve diğer kripto para birimleri arasında 15. sırada bulunuyor.

monero-ciphertrace

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!