Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Milne Bitcoin Fiyatının Neden Yükselmediğini Açıkladı

Altana Digital Currency Fund’ın kurucusu Alistair Milne, Bitcoin (BTC) fiyatının sektördeki pek çok olumlu gelişmeye rağmen neden hala yükselişe geçmediğini açıkladı. Bitcoin’in şimdiye kadar çoktan yeni bir rekor kırmış olması gerektiğini düşünen Milne; bunun gerçekleşmemesini birkaç farklı sebebe bağladı.

Kasım ayının sonunda tüm zamanların en yüksek fiyatına ulaşan Bitcoin (BTC), bu performansın ardından düşüşe geçti. Hafta içerisinde 17,700 dolara kadar gerileyen BTC fiyatı 12 Aralık itibarıyla 18,300 doların üstünde seyrediyor.

Son zamanlarda yaşanan “boğa” gelişmeleri

Kripto para takipçileri son birkaç hafta içerisinde birkaç farklı “bullish” olaya tanıklık etti. Grayscale’in gün içerisinde üretilen toplam BTC miktarından daha fazla bitcoin aldığı öğrenildi. Bu yılın başlarında bitcoin’i rezerv varlık olarak tanıyan MicroStrategy dün BTC almak için attığı 650 milyon dolarlık adımın başarıyla tamamlandığını duyurdu.

Bunların yanı sıra Square, PayPal gibi şirketler sayesinde bitcoin alım-satımı kolaylaşmaya başladı. Bireysel yatırımcılar bu uygulamalar aracılığıyla kripto para piyasasına çok daha kolay bir şekilde nüfuz edebilir hale geldi. Alistair Milne; tüm bu gelişmeleri sıralayıp “Bitcoin tüm bunlara rağmen neden hala yeni bir rekoru zorlamıyor?” sorusunu sordu.

Fiyat bu birkaç sebep yüzünden yükselmiyor olabilir

Yılların kripto para yatırımcısı Milne, fiyattaki durgunluğun en az dört farklı şey ile açıklanabileceğine inanıyor. Milne sıraladığı bu sebeplerin olası sonuçlarını da paylaştı. Bunlar şu şekilde:

  • Yatırımcılar yılbaşının yaklaşmasıyla birlikte kâr satışı yapmaya başlamış olabilir. Bu yatırımcılar ocak ayında yeniden alım yapmaya başlayabilir.
  • Yatırımcılar hem yükseliş hem düşüşlerden para kazanmak için dengeli bir yatırım stratejisi izlemeye başlamış olabilir. Fiyatın tırmanışa geçmesi bu yatırımcıları bullish tarafa çekebilir.
  • Asyalı yatırımcı, ABD’deki kurumsal firmaların kripto para piyasasına girmeye başladığını duymamış olabilir.
  • Küçük miktarlarda kâr elde etmiş olan sabırsız yatırımcılar satış yapmaya başlamış olabilir. Uzun vadeli yatırımcıların lehine sonuçlanabilir.
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!