Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

JPMorgan: Altın, Bitcoin Yüzünden Çok Acı Çekecek

Bitcoin ve altın hakkındaki konuşmalara JPMorgan tarafından da bir yorum geldi. JPMorgan, uzun vadede Bitcoin’e yapılan yatırımların artacağını ve altın boğalarının zarar göreceğini söyledi. Açıklamayı yapan JPMorgan analisti, kurumsal yatırımcıların Bitcoin’e olan eğilimini vurguladı.

Bloomberg haber ajansının paylaştığı haberde, içlerinde Nikolaos Panigirtzoglou’nun da bulunduğu JPMorgan analistlerinin Bitcoin ve altın üzerine yaptığı önemli yorumlar oldukça dikkat çekti. Finans sektöründe kripto paraların yükselişe geçmesiyle altının zarar gördüğünü ifade eden analistler, ekim ayından beri Bitcoin’e yapılan yatırımların arttığını, altın fonlarından ise yatırımcıların büyük oranda çekildiklerini söyledi.

JPMorgan, kripto paralarda görülen bu yükseliş trendinin kurumsal yatırımcıların artan ilgisiyle birlikte uzun vadede devam edeceğini dile getirdi.

“Kurumsal yatırımcıların Bitcoin’i benimsemesi daha yeni başlıyor. Fakat altının bu yatırımcılar tarafından benimsenmesi ise oldukça ileri seviyede.” 

bitcoin-jpmorgan
“Yatırımcılar altın fonlarından paralarını çekerken Bitcoin rekor kırdı.”

Altın fiyatı orta ve uzun vadede büyük darbe alabilir

JPMorgan, Grayscale Bitcoin Trust fonlarına ekim ayından bu yana yaklaşık 2 milyar dolarlık giriş görüldüğünü, altın destekli fonlarından ise 7 milyar dolarlık bir çıkış yapıldığını aktardı. Bununla birlikte, altından Bitcoin’e yapılan geçişin milyarlarca dolarlık bir para akışı anlamına geldiği vurgulandı.

“Eğer orta ve uzun vadeli tahminlerimiz doğru çıkarsa altın fiyatının önümüzdeki yıllarda büyük bir darbe alacağını söyleyebiliriz.”

Aynı zamanda, bankanın kısa vadede Bitcoin fiyatının aşırı yükselme ihtimali olduğunu ve altının da toparlanma şansı bulabileceğini söyledi. Bitcoin momentumundaki sinyallerin kötüye gittiği, bu nedenle de fiyat trendine göre trade yapan yatırımcıların satışına yol açabileceği de aktarılanlar arasında bulunuyor.

JPMorgan’a yorumlar gecikmedi

TheBlock’tan Frank Chaparro, Bloomberg’in JPMorgan haberini paylaşarak “Sanırım Barry Silbert JPMorgan’ın araştırma ekibine birisini yerleştirdi.” diye bir yorum yaptı. Silbert ise “shh” demekle yetindi.

bitcoin-jpmorgan
JPMorgan, yakın zamanda yatırımcıların altından vazgeçerek Bitcoin’e yönelmiş olabileceklerine dair bir rapor yayınlamıştı. Raporda analistler, Grayscale’e yapılan yatırımlarda görülen artış ve altın fonlarından yapılan çıkışlar arasındaki denkliğe dikkat çekmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!